Back to All Events

VTIS Avstrija: Karierni preboji

• Slovenski študentski dom Korotan 48 Albertgasse Wien, Wien, 1080 Austria (map)

Spoštovani,

društvo VTIS v letu 2024 v ospredje postavlja članice in člane, ki imajo zanimivo karierno zgodbo, saj verjamemo, da je deljenje dobrih praks lahko pozitivna izkušnja za marsikoga. Uspeh pri doseganju kariernih ciljev lahko okrepi samozavest posameznika in mu doda motivacijo za nadaljnje prizadevanje. To lahko vodi v pozitiven cikel rasti in napredka.

Prvega v ciklu dogodkov organizira lokalni odbor društva VTIS v Avstriji skupaj z Veleposlaništvom RS na Dunaju.

>> PRIJAVA <<

Gostili bomo 3 govorce, Slovence, ki so si zgradili uspešno kariero v Avstriji in življenje s katerim so zadovoljni.

• Dr. Mihaela Pavličev: evolucijska biologinja in profesorica na Dunajski univerzi (oddelek za evolucijsko biologijo);

• Mag. Gregor Pilgram, CEO: direktor Zavarovalnice Generali Österreich

• Ajda Azocar: violinistka, direktorica in ustanoviteljica glasbene šole El Sistema Austria in vodja Slovenskega pevskega zbora na Dunaju.

Vabljeni v torek, 21. maja 2024, ob 18. uri v dvorano slovenskega študentskega doma Korotan, na naslovu: Albertgasse 48, 1080 Dunaj. G-Maps za lažjo orientacijo: https://maps.app.goo.gl/68zuXHXbpvjXbUnf8

Časovnica dogodka:

• 17.45 - 18.00: Prihod in zbiranje

• 18.00 - 19.30: Okrogla miza z diskusijo

• Od 19.30 naprej: mreženje in prigrizek v avli Korotana

VEČ O GOSTIH DOGODKA:

Ajda Azocar je študij violine končala v Celovcu in Eisenstadtu. Od leta 2015 živi in deluje na Dunaju. Sodeluje/Sodelovala je z orkestri, kot so Junge Philharmonie Wien, Operavia, Ton Pendium Ensemble Wien, Franz Schmidt Kammerorchester, Concentus21 in drugimi.

Leta 2018 je z možem soustanovila izobraževalno institucijo Orchesterakademie El Sistema (El Sistema Austria), kjer deluje kot vodja glasbene šole in tudi poučuje. Poleg tega je od leta 2016 vodja slovenskega pevskega zbora na Dunaju, s čimer ohranja stik s svojimi koreninami in spodbuja slovensko kulturo v tujini.

/////

Gregor Pilgram je študiral poslovno administracijo na WU Wien, pozneje pa je svoje znanje žlahtil še na Duke Business School, IMD in Wharton Business School ter na London Business School.

Njegova poklicna pot vključuje delo v podjetjih Generali v Sloveniji, kjer je opravljal različne vodstvene funkcije. Med letoma 2013 in 2022 je bil član izvršnega odbora – glavni finančni direktor (CFO) za regijo Avstrija, CEE in Rusija in kasneje glavni direktor za distribucijo (CDO) za regijo Avstrija in CEE v Generali CEE Holding B.V. v Pragi.

Od maja 2020 je predsednik upravnega odbora – glavni izvršni direktor (CEO) pri Generali Versicherung AG na Dunaju.

/////

Doktorica Mihaela Pavličev je profesorica teoretične evolucijske biologije na Univerzi v Dunaju, kjer je tudi predstojnica Oddelka za evolucijsko biologijo in kustosinje Zoološke zbirke.

Kot plodna raziskovalka prispeva k znanstvenemu diskurzu s svojimi uredniškimi vlogami in članki v prestižnih znanstvenih revijah ter sodelovanjem v strokovnih organizacijah. Poleg svojih znanstvenih dosežkov se Pavličeva aktivno vključuje v znanstveno ozaveščanje in družbeno angažiranost, sodeluje pri produkciji dokumentarnih filmov ter organizira mednarodne delavnice. Zagotavlja tudi zunanja sredstva za svoje raziskave in se posveča mentoriranju naslednje generacije znanstvenikov ter spodbuja talente iz različnih ozadij.

Prisrčno vabljeni!

- - - - - -

Ekipa društva VTIS & LO Avstrija (Andreja Ketiš Radič (vodja), Brina Zagorc, Ana Špilak, Nina Vidmar in Jakob Košir) & Veleposlaništvo RS na Dunaju

*Dogodek omogoča Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu in partnerji društva.