7 razlogov za uporabo platforme Slack

Brina vadnjal

5-minutno branje

Slack je osrednja komunikacijska platforma članov in članic društva VTIS.

Če Slacka še ne uporabljaš, vabljen/-a, da si prebereš 7 razlogov, zakaj si moraš Slack naložiti že danes

Slack je priljubljena platforma za komunikacijo in sodelovanje, ki jo uporabljajo ekipe in organizacije vseh velikosti, med njimi pa je tudi naše društvo VTIS.

V društvu VTIS Slack uporabljamo že vrsto let, saj smo ugotovili, da je izjemno učinkovito orodje za skupinsko komunikacijo in delo ter ponuja vrsto funkcij in prednosti, predvsem ko pride do povezovanja s strokovnjaki na različnih področji s celega sveta.

1.     Iskanje članov/strokovnjakov je enostavno

Bi rad/-a stopila v stik s točno določeno osebo ali pa te zanima, če obstaja kanal za tebi zanimivo temo? To ni nikjer preprosteje, kot na Slacku.

Slack omogoča zelo dobro funkcijo iskanja, ki poskrbi, da hitro najdeš sporočila, datoteke, kanale in člane. To je še posebej koristno za naše društvo, saj nenehno delimo informacije in novosti, prav tako pa se nam iz dneva v dan priključujejo novi člani.

Iskanje članov pa še nikoli ni bilo preprostejše - na VTIS-u smo uvedli čisto pravi VTIS ZEMLJEVID, kjer vsak član označi svojo lokacijo. Zakaj je VTIS ZEMLJEVID enkraten?

• Je hitra in učinkovita priložnost za iskanje in navezovanje novih stikov s člani v tvoji državi.

• Imaš vprašanja o mestu/državi? Na zemljevidu poišči člane/-ice, ki tam živijo in jim piši - enostavno!

• VTIS ZEMLJEVID nas opozori, ko se v naši bližini pojavi nov/-a član/-ica.

Še več trikov o uporabi Slacka preberi v članku Osnove uporabe Slack platforme pod mednaslovom ‘Kako najti in se povezati s člani, ki delujejo na podobnem področju oz. živijo v isti državi?’

2. Pozabi na maile, Slack je hitrejši

Saj veste, kako gre z maili … Ne odgovorimo takoj, pozabimo, mail se izgubi, odgovorimo čez mesec dni, … Slack omogoča komunikacijo v realnem času s pomočjo takojšnjih sporočil. S tem zmanjšujemo količino e-mailov in omogočamo hitro in učinkovito možnost sporazumevanja iz vseh koncev sveta.

Komunikacija lahko poteka:

• 1-1 z drugim članom ali

• v skupinskem pogovoru z več člani,

• Slack pa omogoča tudi kanale za različne projekte - v našem primeru so to kanali držav, kanali interesnih skupin in drugi kanali.

To nam omogoča, da člani enostavno delite informacije primerne za določeno ciljno občinstvo in sodelujete pri nalogah in projektih.

3.     Komuniciraj na vse konce sveta

Slack je idealen za oddaljene ekipe, kot smo mi, saj našim članom omogoča, da komuniciramo in sodelujemo od kjerkoli na svetu. Tako lahko širiš poznanstva ne le s strokovnjaki v svoji državi, ampak z VTIS-ovci po celem svetu.

4.    Brez pisanja, le čustveni simboli in reakcije

Aplavz, srčki, smeško, vprašaj, sonček, … Slack omogoča, da ustvariš svoje prilagojene čustvene simbole in reakcije, ki jih potem uporabiš za izražanje na zabaven in ustvarjalen način! To pomaga spodbujati občutek skupnosti in prijateljstva med člani društva tudi takrat, ko nimaš časa odgovarjati z besedilnim sporočilom. 💜

5.     Poveži se kar preko telefona

Z mobilno Slack aplikacijo ostaneš povezan tudi med premikanjem. Tako je Slack pri roki vedno in povsod. O dogodkih in novostih si lahko obveščen brez odpiranja računalnika.

6.     To ni le klepet, ampak pisarna v malem

Slack je prilagodljiv - omogoča integracijo z različnimi drugimi orodji, vključno z orodji za upravljanje projektov, kot sta Trello in Asana, ter Google Drive in Dropbox, Zoom in Salesforce.

Zagotavlja širok nabor funkcij sodelovanja, kot so možnost deljenja zaslonov, ustvarjanja anket in sodelovanja pri dokumentih. To nam pomaga pri učinkovitejšem delu, poenostavitvi delovnih procesov in povečanju produktivnosti.

7.     Preprosta uporaba te bo navdušila

Slack je za uporabnika zelo prijazna platforma, saj je enostavna za navigacijo in uporabo. Ima preprost in čist dizajn, ki je intuitiven in ne zahteva veliko usposabljanja, tudi če nismo tehnološko podkovani. Na preprost način lahko izključimo tudi prejemanje obvestil in ga uporabljamo le, kadar želimo.

Smo te prepričali? Če te zanima več o uporabi Slack platforme, si preberi članek na našem VTIS blogu z naslovom Osnove uporabe Slack platforme.

Vsi, ki bi se želeli pridružiti naši Slack platformi, morate najprej postati naš član. Prijavnica je TUKAJ