Izzivi in priložnosti v globalnem farmacevtskem podjetju (LEK)

Manca Kunavar

7 minutno branje

V mesecu juniju smo skupaj z našim novim srebrnim partnerjem, podjetjem Lek d.d., organizirali virtualni dogodek 'Izzivi in priložnosti v globalnem farmacevtskem podjetju (Lek)'.

Bio_Camp_2020_4_3.png

Na dogodku se nam je pridružilo več kot 60 članov, ki so skozi karierne zgodbe zaposlenih v Leku spoznali široko paleto funkcij, ki delujejo v okvirju farmacevtske družbe Novartis. Predstavljeni so bili zaposlitveni trendi v bližnji prihodnosti s strani kadrovskih partnerjev, ki so na koncu odogovarjali na številna vprašanja udeležencev.

IMG_0362.jpg

Po začetni predstavitvi podjetja Lek oziroma Novartis s strani moderatorke Nike Anžiček, članice društva VTIS in raziskovalke v razvoju biofarmacevtskih izdelkov v Novartisu, so sledile zanimive karierne zgodbe in poti njihovih sedmih zaposlenih iz različnih področij in oddelkov v podjetju.

Svojo zgodbo so predstavili: Nejc Klemenc, raziskovalec v farmacevtskem razvoju, Rok Hribšek, taktični planer, Meti Buh Gašparič, vodja prenosov proizvodnih procesov za biološke učinkovine, Janko Ignjatović, projektni vodja v Razvojnem centru Slovenija, Aleš Belič, podatkovni analitik, Nina Kuscer Cankar, pravna služba, Gašper Zupin, IT sektor in Luka Ilić, finance.

IMG_0361.jpg

Zaposleni so se poleg predstavitve svojih kariernih poti in dela, ki ga trenutno opravljajo, dotaknili tudi aktualnih tem kot so selitev v Slovenijo iz tujine, stik z akademsko sfero, prenosljivost formalnih znanj na druga področja, možnosti za inovacije in še marsikaj. Na koncu je predstavnica kadrovske službe, Iris Slamič, ki v Novartisu vodi ekipo rekruterjev, razkrila karierne priložnoste, ki jih Novartis ponuja v Sloveniji (in drugod po svetu).

Odziv udeležencev je bil izredno velik, potencialni kandidati so se javili kadrovski službi Novartis, ki je vzpostavila direktni kontakt z njimi in dogovorila nadaljne korake ter sodelovanje. Po poročanju so bili izredno zadovoljni z dogodkom in kandidati, ki so se javili, saj so bili čisto vsi zelo močni, visoko izobraženi, zanimivi in motivirani za zaposlitev v Novartisu. Udeleženci in organizatorji so ocenili, da je dogodek presegel njihova pričakovanja.

IMG_0359.jpg