Zbor članov Društva VTIS 2019

Na slovenski državni praznik – dan samostojnosti in enotnosti – dne, 26. 12. 2019, je v Prešernovi dvorani Slovenske akademije znanosti in umetnosti (SAZU) potekal 7. letni zbor članov Društva VTIS, ki se ga je udeležilo 40 članov ter dva gosta, prof. dr.  Bajd in prof. dr. Stanonik s SAZU. V odsotnosti dotedanje predsednice društva, Andreje Kržič Bogataj, je zbrane nagovorila članica upravnega odbora, Gala Rogelj, predsedujoča zboru, nato pa še akad. prof. dr. Tadej Bajd.

Na zboru je bilo predstavljeno delovanje društva v letu 2019, letno poročilo in zaključni račun, ter poročilo nadzornega sveta. Člani so predstavili tudi lokalni odbor (Velika Britanija, Neža Vadnjal in Miha Pipan), ter nov projekt v letu 2019 – VTIS Roadshow, s strani koordinatorke projekta Dunje Zorman. Kristi Hodak je predstavila vizijo d   ruštva in nov VTIS brand. Sledilo je glasovanje za člane upravnega odbora in člane lokalnih odborov, izvoljena pa je bila tudi nova predsednica društva, Kristi Hodak. Za člane upravnega odbora za leto 2020 so bili izvoljeni: zakladnik Timotej HomarVesna Makovšek, Gala Pavlin, Vid Čibej, Aleksandra Pekošak in Neža Vadnjal. Za člane lokalnih odborov pa ekipe po državah – seznam je dostopen na naši spletni strani ‘Lokalni odbori’.

Po koncu glasovanja je sledila razprava o načrtih društva za leto 2020 in pa novost letošnjega zbora – ‘gallery walk’, kjer so si člani lahko ogledali projekte društva, izvedene v letu 2019, predvsem pa predlagali nove ideje za izboljšave in nove projekte.

Več fotografij z dogodka najdete na naši facebook strani.