VTISi z Dunaja 2019

Slovensko znanje v svetu

Dunaj, 28. 11. 2019, ob 18:00

Vabimo vas na tradicionalni dogodek “VTISi z Dunaja 2019: slovensko znanje v svetu”, ki je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih institucijah na Dunaju. Srečanje bo sestavljeno iz kratkih predstavitev dela Slovenk in Slovencev, ki delujejo na akademskih in raziskovalnih področjih na Dunaju in bližnji okolici.

Dogodek se bo odvijal v četrtek, 28. novembra 2019, ob 18:00 uri, v prostorih Hotela Korotan na naslovu Albertgasse 48, Wien/Dunaj.

Čas Vsebina
18:00 – 18:15 Prihod udeležencev, sprejem
18:15 – 18:25 Nagovor: Nj. Eksc. mag. Ksenija Škrilec, Veleposlanica RS v Avstriji
18:25 – 18:30 Uvodni pozdrav: Gala Rogelj, članica upravnega odbora Društa VTIS
18:30 – 18:40
Predstavitev: Žiga Lešnik, svetovalec pri Simon-Kucher & Partners
18:40 – 18:50 Predstavitev: Kristina Verbole Ilijev, inženirka pri OMV
18:50 – 19:00 Glasbena točka: Aleksandra Pleterski
19:00 – 19:10 Predstavitev: Maruška Strah, izvršna direktorica World Space Week Association
19:10 – 19:20 Predstavitev:Sara Sajko, podoktorska raziskovalka na Max V. Perutz Laboratories
19:20 – 19:45 Okrogla miza: Gala Rogelj in govorci
19:45 – Glasbena točka
Sprejem za udeležence

Več o govorcih in nastopajočih

Žiga Lešnik

Kristina Verbole Ilijev

Maruška Strah

Sara Sajko se je po končanem magisteriju iz Biokemije na ljubljanski univerzi odločila nadaljevati študij na Max F. Perutz Laboratories (Universität Wien), kjer je novembra 2018 doktorirala iz molekularne biologije pod mentorstvom prof. dr. Kristine Djinovic-Carugo. V sklopu doktorata se je ukvarjala s strukturno in funkcijsko karakterizacijo proteina TbMORN1, ki je eden od proteinov, nujno potrebnih za preživetje Trypanosome brucei, parazita, ki povzroča spalno bolezen. Po končanem doktoratu se je za kratek čas zaposlila v farmacevtskem podjetju Arsanis Biosciences Inc., prav tako na Dunaju, kjer je izkusila življenje raziskovalca v R&D v proizvodnji protiteles, nato pa pridobila mesto po-doktorske raziskovalke nazaj na Max F. Perutz Laboratories. Trenutno se na primeru človeškega virusa prehlada ukvarja s splošnim vprašanjem, kako med virusno okužbo virusni genom zapusti kapsido, in katere so strukturne spremembe, ki virusu to omogočijo. Kadar ni v laboratoriju, Sara v prostem času rada igra klavir, obiskuje koncerte, in športno pleza.

Prijave na dogodek zbiramo preko spletnega obrazca.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na volje preko maila: info@drustvovtis.si.