VTISi z Dunaja 2018

Slovensko znanje v svetu

Dunaj, 18. 10. 2018, ob 18:00

Z dogodkom “VTISi z Dunaja 2018: slovensko znanje v svetu”, ki je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih institucijah na Dunaju. Srečanje je bilo sestavljeno iz kratkih predstavitev dela Slovenk in Slovencev, ki delujejo na akademskih in raziskovalnih področjih na Dunaju in bližnji okolici.

Dogodek se je odvijal v četrtek, 18. oktobra 2018, ob 18:00 uri, v prostorih Hotela Korotan na naslovu Albertgasse 48, Wien/Dunaj.

Čas Vsebina
18:00 – 18:15 Prihod udeležencev, sprejem
18:15 – 18:25 Nagovor: Nj. Eksc. mag. Ksenija Škrilec, Veleposlanica RS v Avstriji
18:25 – 18:30 Uvodni pozdrav: Gala Pavlin, članica upravnega odbora Društa VTIS
18:30 – 18:40
Predstavitev: Špela Leskovic in Aleš Košak, AKSL arhitekti
18:40 – 18:55 Predstavitev: Mario Berger, marketing
18:55 – 19:05 Glasbena točka
19:05 – 19:20 Predstavitev: Andreja Zidarič, muzikal
19:20 – 19:45 Okrogla miza: Gala Pavlin in govorci
19:45 – Glasbena točka

Sprejem za udeležence

Več o govorcih in nastopajočih

Špela Leskovic in Aleš Košak

Špela Leskovic in Aleš Košak sta znana slovenska arhitekta, ki sta dokončala študij arhitekture na Univerzi v Ljubljani. Leta 2000 sta odprla arhitekturni biro AKSL arhitekti. Danes delujeta dve izpostavi biroja, ena na Dunaju in ena v Ljubljani. Področje delovanja njunega arhitekturnega biroja je notranja oprema  za “hospitality”. Pri svojih projektih rada sodelujeta z različnimi oblikovalci, fotografi, slikarji, modnimi oblikovalci, inovatorji, pesniki in ostalimi, ki prispevajo in obogatijo njune projekte in ideje. Prejela sta številne nominacije in nagrade, med katerimi so nominacija za Plečnikovo nagrado leta 2008 za projekt Restavracije Rožmarin, dve nominaciji za contract world award (2010 in 2011) ter nagrada za interier leta (mesec oblikovanja, 2015) za restavracijo Robba.

Mario Berger

Mario je 29-letni Mariborčan, ki je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Mariboru in ga je pot že med študijem večkrat zanesla v tujino in sicer v sklopu EVS projektov (Braga, Lizbona…). Po končanem Bachelorju, kjer se je usmeril predvsem v (online) marketing, se je odločil študij poglobiti z magistrskim študijem (MSc) marketinga na eni najbolj uveljavljenih ekonomskih univerz v Evropi – WU (Wirtschaftsuniversität Wien), kjer bo prihodnje leto magistriral. V svoji magistrski nalogi se posveča vse bolj aktualni temi food waste-u v retailu (živilskim odpadkom v maloprodaji) pod mentorstvom dr. Christine Holweg. Pretekla tri leta pa je Mario dejaven kot online marketing manager pri Sound of Vienna, kjer njegove zadolžitve obsegajo predvsem načrtovanje kampanj s pomočjo različnih kanalov (SEO/SEM, e-mail marketing, socialna omrežja) ter sodelovanje s partnerskimi podjetji in strateško načrtovanje ter merjenje rezultatov digitalnega marketinga. Mario je tudi aktiven član Marketing Cluba na WU-ju, kjer sodelujejo z različnimi globalnimi podjetji kot so Procter& Gamble, Simon-Kucher & Partners, Marketmind, Felix, Redbull in ostali.

Andreja Zidarič

Andreja Zidarič je sopranistka, ki je po zaključeni II. gimnaziji Maribor nadaljevala šolanje na Dunaju, kjer je med letoma 2008 in 2012 študirala mjuzikal (petje pri Michele Friedman) na Konzervatoriju na Dunaju. Po opravljeni diplomi je na istem Konzervatoriju začela s študijem solo petja pri Uti Schwabe. Ure petja je imela tudi pri priznani Patriciji Nessy. Septembra 2013 je Andreja zmagala na 7. mednarodnem pevskem tekmovanju Heinrich Streckerja „Cross Over Competition“ v Badnu pri Dunaju, kjer je poleg prvega mesta prejela tudi nagrado občinstva in posebno nagrado Salzburškega festivala. Njen repertoar obsega vloge lirično koloraturnega soprana kot je Blonde (Pobeg is Seraja), Rosina (Seviljski Brivec), Metka (Janko in Metka), Kondja (Vrtnica iz Stambula) in mnoge druge tudi v žanrih mjuzikla in operete. Sodelovala je z mednarodno priznanimi režiserji in dirigenti, kot so Sir Trevor Nunn, Harry Kupfer, Franz Welser Möst, Guido Mancusi, Emil Eliasson, Isabella Gregor. Andreja bo novembra nastopila v Bernsteinovi Mass, v Wiener Musikverein kot solo sopranistka ob boku priznanega Baritona Adriana Eröda.

Dogodek se je odvijal v četrtek 18. oktobra 2018, ob 18:00,  v prostorih hotela Korotan na Dunaju (Albertgasse, 1080 Dunaj – Wien).

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli vprašanj je na voljo: Gala Pavlin (gala.pavlin@drustvovtis.si).