VTISi z Dunaja 2018

Slovensko znanje v svetu

Dunaj, 18. 10. 2018, ob 18:00

Z dogodkom VTISi z Dunaja 2018: slovensko znanje v svetu, ki je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih institucijah na Dunaju. Srečanje je sestavljeno iz kratkih predstavitev dela Slovenk in Slovencev, ki delujejo na akademskih in raziskovalnih področjih na Dunaju in bližnji okolici.

Dogodek se bo odvijal v četrtek, 18. oktobra 2018, ob 18:00 uri, v prostorih Hotela Korotan na naslovu: Albertgasse 48, Wien/Dunaj.

Čas Vsebina
18:00 – 18:15 Prihod udeležencev, sprejem
18:15 – 18:25 Nagovor: Nj. Eksc. mag. Ksenija Škrilec, Veleposlanica RS v Avstriji
18:25 – 18:30 Uvodni pozdrav: Gala Pavlin, članica upravnega odbora Društa VTIS
18:30 – 18:40
Predstavitev: Žiga Lešnik, MSc (marketing, consulting)
18:40 – 18:55 Predstavitev: Špela Leskovic in Aleš Košak, AKSL arhitekti
18:55 – 19:05 Glasbena točka
19:05 – 19:20 Predstavitev: Andreja Zidarič, muzikal
19:20 – 19:45 Okrogla miza: Gala Pavlin in govorci
19:45 – Glasbena točka

Sprejem za udeležence

Več o govorcih in nastopajočih

Žiga Lešnik

Žiga Lešnik je 28-letni Celjan, ki je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in ga je pot že med študijem zanesla v tujino, natančneje v Kanado, kjer je na Queens University opravil tretji letnik študija. Kot pravi je prav odhod v Kanado bil njegov največji mejnik na izobraževalni poti, saj je tam spoznal, kako pomembno je dolgoročno načrtovati kariero in hkrati razvil zanimanje za strategijo rasti podjetij. V letu 2012 je izobraževanje nadaljeval na dunajski ekonomsko-poslovni univerzi WU kjer je magistriral na področju marketinga. Študij na Dunaju mu je odprl vrata do globalnih podjetij Beiersdorf ter Procter & Gamble, kjer je že kot študent dobil priložnost za opravljanje prakse. Po zaključku študija je „pristal“ v management consultingu, kjer zadnja štiri leta svetuje upravam velikih podjetij pri poslovnih odločitvah. Trenutno je zaposlen pri Simon-Kucher & Partners, globalnem svetovalnem podjetju, specializiranem za marketing, prodajo in pricing. Čeprav se na Dunaju odlično počuti, se resno spogleduje tudi z vrnitvijo v Slovenijo.

Špela Leskovic in Aleš Košak

Špela Leskovic in Aleš Košak sta znana slovenska arhitekta, ki sta dokončala študij arhitekture na Univerzi v Ljubljani. Leta 2000 sta odprla arhitekturni biro AKSL arhitekti. Danes delujeta dve enoti, ena na Dunaju in ena v Ljubljani. Področje delovanja njunega arhitekturnega biroja je notranja oprema  za “hospitality”. Pri svojih projektih rada sodelujeta z različnimi oblikovalci, fotografi, slikarji, modnimi oblikovalci, inovatorji, pesniki in ostalimi, ki prispevajo in obogatijo njune projekte in ideje. Prejela sta številne nominacije in nagrade, med katerimi sta nominacija za Plečnikovo nagrado leta 2008 za projekt Restavracije Rožmarin, dve nominaciji za contract world award (2010 in 2011) ter nagrada za interier leta (mesec oblikovanja, 2015) za restavracijo Robba.

Andreja Zidarič

Andreja Zidarič je sopranistka, ki je po zaključeni II. gimnaziji Maribor nadaljevala šolanje na Dunaju in sicer je med letoma 2008 in 2012 študirala Mjuzikal (petje pri Michele Friedman) na Konzervatoriju na Dunaju. Po opravljeni diplomi je na istem Konzervatoriju začela s študijem solo petja pri Uti Schwabe. Ure petja je imela tudi pri priznani Patriciji Nessy. Septembra 2013 je Andreja zmagala na 7. mednarodnem pevskem tekmovanju Heinrich Streckerja „Cross Over Competition“ v Badnu pri Dunaju, kjer je poleg prvega mesta prejela tudi nagrado občinstva in posebno nagrado Salzburškega festivala. Njen repertoar obsega vloge lirično koloraturnega soprana kot je Blonde (Pobeg is Seraja), Rosina (Seviljski Brivec), Metka (Janko in Metka), Kondja (Vrtnica iz Stambula) in mnoge druge tudi v žanrih musical in opereta. Sodelovala je z mednarodno priznanimi reziserji in dirigent, kot so Sir Trevor Nunn, Harry Kupfer, Franz Welser Möst, Guido Mancusi, Emil Eliasson, Isabella Gregor. Andreja bo novembra nastopila v Bernsteinovi Mass, v Wiener Musikverein kot solo sopranistka ob boku priznanega Baritona Adriana Eröda.

Dogodek se je odvijal v četrtek 18. oktobra 2018, ob 18:00,  v prostorih hotela Korotan na Dunaju (Albertgasse, 1080 Dunaj – Wien).

Prijave sprejemamo preko spletnega obrazca.

V primeru kakršnih koli vprašanj je na voljo: Gala Pavlin (gala.pavlin@me.com).