VTIS Washington 2018

Slovensko znanje v svetu

Washington, 4. 10. 2018, ob 18:00

VWA_eng

Z dogodkom “VTIS Washington 2018: slovensko znanje v svetu”, ki je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih institucijah v ZDA. Srečanje je bilo sestavljeno iz kratkih predstavitev dela Slovenk in Slovencev, ki delujejo na akademskih in raziskovalnih področjih v Washingtonu in bližnji okolici.

Dogodek se je odvijal v četrtek, 4. oktobra 2018 ob 18:00 uri v prostorih Veleposlaništva Republike Slovenije v Washingtonu na naslovu 2410 California St NW, Washington, DC 20008.

Čas Vsebina
18:00 – 18:10 Uvodni pozdrav
18:10 – 18:25 Predstavitev: Maja Jeranko, doktorska študentka kulturne antropologije na UNC-CH
18:25 – 18:40 Predstavitev: Teja Pristavec, podoktorska raziskovalka v Social and Decision Analytics Laboratory (SDAL)
18:40 – 18:55 Predstavitev: Dr. Damjan Pfajfar, Senior Economist na oddelku za makroekonomske in kvantitativne študije pri Board of Governors of the Federal Reserve System
18:55 – Druženje in pogostitev
Več o govorcih

Maja Jeranko je doktorska študentka kulturne antropologije na University of North Carolina v Chapel Hillu (UNC-CH), kje raziskuje povezave med spoli, etno-rasno identiteto, telesi in intimno partnerskim nasiljem ter kako se le-ta prepletajo z spreminjajočim se fizičnim okoljem na severni obali Ekvadorja.  Ker je to območje leta 2016 prizadel močan potres, se Maja v svoji študiji poglablja tudi v procese obnavljanja po katastrofi ki je spremenila družbeni in fizični profil tega območja. Maja je začela delati v Latinski Ameriki med dodiplomskem študijem na Filozofski Fakulteti v Ljubljani, kar jo je vodilo v magister iz latinskoameriških študij na Univerzi na Floridi. V tistem času je začela sodelovati s centrom v Quitu ki dela z žrtvami intimno partnerskega nasilja. Po končanem magisteriju leta 2017, je Maja dobila štipendijo za opravljanje doktorskega študija na UNC -CH, kjer trenutno dela in študira. V Združene Države Amerike se je preselila leta 2015 po končanem dodiplomskem študiju sociologije in anglistike v Ljubljani.

Teja Pristavec je podoktorska raziskovalka v Social and Decision Analytics Laboratory (SDAL) na Biocomplexity Institute univerze Virginia Tech. Diplomirala je iz kulturologije na Univerzi v Ljubljani ter magistrirala in doktorirala iz sociologije na Rutgers, The State University of New Jersey. Njeno področje raziskovanja so kvantitativna metodologija in sociologija zdravja, družin, ter življenjskega poteka. Na SDAL z multidisciplinarno skupino razvija podatkovna in analitska orodja za vladne in industrijske projekte, ki izboljšujejo lokalno infrastrukturo ter kvaliteto življenja v Washingtonu in okolici. Njeno delo je objavljeno v The Journals of Gerontology Series B: Psychological Sciences and Social Sciences, The Gerontologist in Contexts.

Dr. Damjan Pfajfar je zaposlen kot Senior Economist na oddelku za makroekonomske in kvantitativne študije pri Board of Governors of the Federal Reserve System. Pred tem je bil profesor na University of Tilburg. Doktorski študij je zaključil leta 2008 na University of Cambridge. Ukvarja se z raziskavami na področju makroekonomije in monetarne ekonomije.

Četrtek, 4. oktober ob 18:00 na Veleposlaništvu RS v Washingtonu, 2410 California St NW, Washington, DC 20008.

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko elektronske pošte: info@drustvovtis.si