VTIS Pariz 2016

VTIS Francija

Francija, dežela priložnosti?

Pariz, 9. 11. 2016, ob 19:30

Z dogodkom “VTIS Francija: dežela prihodnosti?”, ki je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih in raziskovalnih institucijah v Franciji.

Z gosti okrogle mize bomo razpravljali o priložnostih, ki jih Francija ponuja VTISovcem in ostalim Slovencem v tujini, razlogih za delovanje v Franciji pa tudi ovirah in kulturnih razlikah. Vprašali se bomo, kaj se lahko od Francozov naučimo v smislu uspešnih praks.

Dogodek bo potekal v sredo, 9. novembra 2016, v rezidenci veleposlanika Republike Slovenije v Parizu, na naslovu 45 boulevard de Beausejour, 75016 Pariz (metro postaja La Muette).

Govorci:

Špela Lokovšek
Simona Gotal
Janez Banič
Anže Arko

Glasbena točka:
Karin Sever

Več o govorcih

Špela Lokovšek

Špela je na Univerzi v Ljubljani doštudirala novinarstvo in komunikologijo. Zaposlila se je v oglaševalni agenciji Formitas BBDO, kjer je po nekaj letih postala odgovorna za znamke podjetja Mars na področju baltskih držav, Balkana in Jadrana, ki zajema 14 trgov. Od leta 2014 ima vodstveno funckijo v podjetju CLM BBDO v Parizu, kjer je odgovorna za večino evropskih trgov znamk Mars in Wrigley.

Simona Gotal

Simona je po izobrazbi profesorica slovenščine in univerzitetna diplomirana politologinja. Skozi celotno poklicno kariero se ukvarja s poučevanjem sloveščine tujcev ter otrok staršev migrantov. Po projektih v Švici in Liechtenstein je od l. 2012 aktivna na Nacionalnem inštitutu za orientalske jezike in civilizacije INALCO v Parizu, kjer deluje tudi kot učiteljica slovenščine.

Janez Banič

Po študiju na Mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko je Janez s kolegi odprl podjetje, v katerem so se ukvarjali z razvojem programske opreme (najbolj uspešna je bila spletna aplikacija za kompleksne kalkulacije v grafični industriji, ki je še vedno v uporabi).

Prvi stik s tujino je dobil na Dunaju, kjer je delal za farmacevtsko podjetji Boehringer Ingelheim ter Torry Harris Business Solutions. Od l. 2014 živi v Parizu in se poklicno udejstvuje pri podjetju Schneider Electric. Aktivno je udeležen pri razvoju programa, ki zmanjšuje kompleksnost komuniciranja IT sistemov znotraj podjetja z uporabo najnovejših, dobro definiranih standardov.

Anže Arko

Anže je po izobrazbi pravnik, ki se je po končanem študiju na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani odpravil na podiplomski študij v Ženevo (Geneva Law School and Graduate Institute of International and Development Studies). Profesionalno se je udejstvoval na različnih inštitucijah in podjetjih v ZDA in Evropi, od letošnjega leta pa dela v odvetniški pisarni Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP v Parizu.

9. november ob 19:30 v rezidenci veleposlanika RS v Parizu, na naslovu 45 boulevard de Beausejour, 75016 Pariz (metro postaja La Muette).

Obrazec za prijavo na dogodek lahko najdete tukaj.

V primeru kakršnih koli vprašanj je na voljo:

Katja Ilovar, ilovar.katja@gmail.com.