VTIS Stockholm 2018

Slovensko znanje v svetu

28. 4. 2018, ob 17.30

Društvo VTIS je organiziralo dogodek v švedski prestolnici “VTIS Stockholm 2018: slovensko znanje v svetu”, ki je del globalne serije dogodkov, s katerimi spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo v tujini.

Dogodek je potekal v soboto, 28. 4. 2018, ob 17.30 na naslovu Hammarbysalen (Hammarbykyrkan), Nathorstvägen 44, 121 37 Johanneshov (Stockholm).

Čas Vsebina
17:30 – 18:00 Pozdrav in nagovor predstavnika Društva VTIS
18.00 – 18.15 Predstavitev dr. Daria Križa, častnega konzula RS na Švedskem
18:15 – 18:30 Predstavitev Sofije Urumović
18:30 – 18:45 Predstavitev Matica Hriberška
18:45 – Druženje
Več o govorcih

Docent Dr. Dario Križ (Univerza v Lundu) je predan ter na rezultate osredotočen skupinski vodja z mnogimi izkušnjami na področjih mednarodnega poslovnega razvoja, podjetništva ter inovacij. V okviru ustvarjanja in razvoja podjetij ter vzpostavljanja mednarodnih kontaktov in grajenja mrež za stike z javnostjo in strateškim razvojem ima več kot 20 let izkušenj. Njegova strast do znanosti in medicine je zmeraj bila močna in sposobnost združevanja njegovega znanja z inovacijami, ki vodijo k tehnologijam z globokim vtisom na svet je od nekdaj bila podlaga njegovega raziskovalnega dela ter inovacij. Docent Dr. Križ je prav tako predan dobrobiti živalim. Tako je ponosen, da je na svetovnem trgu uspešno predstavil nov inovativen krvni test za spremljevalne živali, ki omogoča diagnozo, kontrolo ter zdravljenje vnetij. Objavil je 34 znanstvenih člankov ter se lahko pohvali s številnimi patenti.

Sofija Urumović je med diplomskim in magistrskim študijem tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani izkušnje nabirala tako doma, kjer je delovala kot članica kolektiva SQUAT, kot tudi v tujini v oblikovalskem studiu ROKSANDA. Pred tremi leti jo je pot zanesla na Švedsko, kjer je magistrirala še na priznani The Swedish School of Textiles. Trenutno dela kot oblikovalka za modno linijo Trend pri švedskem velikanu H&M in soustvarja pri različnih avtorskih projektih. Svoje delo, za katero je prejela številna priznanja in nagrade, redno predstavlja na razstavah in tednih mode v Ljubljani, Beogradu, Stockholmu in Londonu.

Matic Hriberšek je doktorski študent organske kemije na Univerzi v Uppsali. Dodiplomski študij (BSc) je opravil na University of Nottingham v Veliki Britaniji, kjer je diplomiral iz kemije in biologije (Natural Sciences). Magistrski študij je nadaljeval na Univerzi v Štokholmu na oddelku za organsko kemijo kjer je delal na razvoju novih organskih reakcij nitrosoarenov. Njegovo magistrsko delo je bilo tudi objavljeno v znanstvenem članku. Leta 2017 je pričel z doktorskim študijem organske kemije na Univerzi v Uppsali, pod vodstvom dr. Lukasza Pilarskega. Matic trenutno dela na razvoju novih selektivnih reakcij z arini ter mehanističnimi študijami le-teh. S svojim delom se redno predstavlja tudi na mednarodnih konferencah.

Sobota, 28. 4. 2018, ob 17.30 na naslovu Hammarbysalen (Hammarbykyrkan), Nathorstvägen 44, 121 37 Johanneshov (Stockholm).

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko maila: info@drustvovtis.si.