VTIS Pariz 2019

VTIS Francija 2019

Prihodnost EU – izzivi in nove priložnosti

Pariz, 11. 5. 2019, ob 18:00

Aktualno dogajanje v Evropi že dolgo ni bilo tako pestro kot to pomlad. Od negotovosti, ki jih s seboj prinaša Brexit, do vzpona populističnih voditeljev. Številni zunanji in notranji pritiski so Evropo potisnili v spiralo negotovosti in jo postavili pred nove izzive, ki kličejo po korenitih spremembah evropskih politik. Kako se bo Evropska unija prilagodila novi politični realnosti? Kaj bodo s seboj prinesle majske volitve? Predvsem pa kakšne Evrope si želimo?
Skozi razpravo s slovenskimi strokovnjaki smo v Parizu spregovorili o aktualnih temah, ki zadevajo prihodnost EU, in poskušali odgovoriti na vsa vaša vprašanja.

Dogodek je potekal v soboto, 11. maja 2019, s pričetkom ob 18.00 uri v Les Grands Voisins na naslovu 74 Avenue Denfert-Rochereau, 75014 Paris. Dogodek organiziramo v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Parizu.

Čas Vsebina
18:00 – 18:15 Prihod udeležencev, sproščeno druženje
18:15 – 18:25 Uvodni pozdrav:

• Veleposlanik Republike Slovenije v Parizu, Andrej Slapničar
18:25 – 18:45 Kratka predstavitev novih projektov Društva VTIS
18:45 – 20:00 Okrogla miza
20:00 – Pogostitev in druženje
Več o govorcih

Dr. Hannah Starman je strokovnjakinja za mednarodne in evropske zadeve, tolmačka pri Evropskih institucijah, gostujoča predavateljica na britanskih in ameriških univerzah, fotoreporterka in svetovalka ameriškega National Democratic Instituta na področju vizualne komunikacije in organizacije političnih kampanj v državah višegrajske skupine. Hannah živi v Parizu, kjer je generalna sekretarka in direktorica za evropsko kampanjo francoske stranke LREM za center Pariza.

Maruša Rus je Ljubljančanka, ki je pred štirimi leti zamenjala ljubljanske ulice za univerzo Sciences Po Pariz. Diplomirala je na dodiplomskem programu Evropsko-ameriške študije, s specializacijo na temo transatlantskih odnosov med EU in ZDA. Danes nadaljuje študij na Sciences Po Pariz kot magistrska študentka programa Globalne ekonomske politike. Trenutno opravlja raziskovalno delo za magistersko nalogo, v okviru katere proučuje politično moč tehnološkega sektorja v ZDA in njegov vpliv na oblikovanje regulacije na področju varstva konkurence. Maruša rada potuje in je navdušena smučarka. Ko ni v knjižnici, se jo v mestu najverjetneje najde v muzeju mestne zgodovine Carnavalet ali pri načrtovanju novega potovanja.

Lana Čop je bila po dokončanem diplomskem študiju sociologije in kulturne antropologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani sprejeta na Magistrski program Evropskih študij, ki ga je opravljala na dveh univerzah, v Franciji in na Poljskem, in Junija 2018 pridobila dvojno diplomo (University of Strasbourg in Jagiellonian University). Med študijem je opravljala prakso na European Cultural Centre v Benetkah in študijski obisk na Svetu Evrope na Platformi za zaščito novinarstva (Platform to promote the protection of Journalism and safety of journalists). Od junija je na Svetu Evrope zaposlena kot projektna asistentka v Association of Schools of Political Studies of Council of Europe. Zdruzenje sestavljajo Politične šole Sveta Evrope v 22 državah srednje in vzhodne Evrope in Severne Afrike. Gre za partnerstvo med civilno družbo in Svetom Evrope na področju izobraževanja za demokratično kulturo.

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj se obrnite na elektronski naslov: info@drustvovtis.si.

Za dogodek skrbita članici lokalnega odbora Društva VTIS v Franciji, Lana Čop in Maruša Godina, ter članica upravnega odbora Kristi Hodak.