VTIS Pariz 2018

VTIS Francija 2018

Slovensko znanje v svetu

Pariz, 10. 11. 2018, ob 18:30

Si tudi ti eden izmed redkih Slovencev, ki živimo v Franciji? Imaš svojo zbirko smešnih zgodb o spopadanju s francosko birokracijo? Iščeš nove načine povezovanja z domovino? Morda pogrešaš Slovenijo? Kakšne so razlike med Slovenci in Francozi? Kako nas vidijo v Franciji? Nas poznajo? Nas ”La grande Nation” gleda zviška ali morda z malo zavisti? Katere so naše prednosti in naše slabosti? O tem in o težavah pri asimilaciji Slovencev v Franciji (in Francozih v Sloveniji), o ”begu možganov”, ”kroženju znanja” in seveda še o čem se bomo pogovarjali na okrogli mizi v Parizu. Okrogli mizi bo sledilo kratko druženje, na katerem si želimo izvedeti kaj tudi o tvojih osebnih izzivih, ki jih imaš kot v tujini živeči in izobraženi Slovenec, ter o idejah za izboljšanje stanja. Društvo VTIS organizira dogodek skupaj z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Franciji.

Dogodek bo potekal v soboto, 10. novembra 2018 ob 18.30 uri, v rezidenci veleposlanika Republike Slovenije v Parizu, na naslovu 67 avenue Kleber, 75016 Pariz.

Program vam predstavimo v kratkem.

Dogodek bo potekal v soboto, 10. novembra 2018, ob 18.30 uri, v Parizu na naslovu Veleposlaništva Republike Slovenije v Franciji, 28, rue Bois le Vent, 75016 Pariz.

Prijave zbiramo preko spletnega obrazca.

V primeru kakršnih koli vprašanj je na voljo: Kristi Hodak, kristi.hodak@drustvovtis.si