VTIS Oxford 2019

Znanstvena sodelovanja med Veliko Britanijo in Slovenijo

02. junij 2019, ob 15:00 uri

Si raziskovalec, znanstvenik, študent, profesor ali mlad podjetnik? Iščeš možnosti znanstvenega sodelovanja med Veliko Britanijo ter Slovenijo? Te zanima, kje iskati in kje najti možnosti za sodelovanje ter na koga se obrniti za nasvet in pomoč. Ali enostavno iščeš inspiracijo in dokaz od drugih so-VTISovcev, da je sodelovanje možno?

To pomlad se je eden izmed VTISovih dogodkov v Veliki Britaniji seli v Oxford. V center znanosti, radovednosti in sodelovanja. Zato smo tudi pripravili okroglo mizo, ki je raziskovala možnosti znanstvenih sodelovanj med Veliko Britanijo ter Slovenijo. So-VTISovci vam bodo predstavili svoje izkušnje s sodelovanjem s Slovenijo ter delili nasvete z vami. Poleg tega smo na dogodek povabili tudi predstavnike Ministrstva za znanost, izobraževanje in šport, ARRS-ja ter Univerze v Ljubljani, ki so delili konkretne primere sodelovanj ter postopke, kako se prijaviti na razne razpise.

Dogodek je potekal v nedeljo, 2. junija 2019, s pričetkom ob 15.00 uri na naslovu University of Oxford, Department of Computer Science Robert Hooke Building, Parks Road, Oxford, OX1 3PR.

Več o govorcih

Miha Modic je študiral molekularno biotehnologijo v Ljubljani, Münchnu in Cambridgeu, nato pa doktorat zaključil na Max Planck podiplomski šoli v Münchnu. Trenutno je znanstveni sodelavec na The Francis Crick Insitute in na UCL ter se ukvarja z vlogo post-transkripcijske regulacije v zgodnjem človeškem razvoju in v matičnih celicah. Ohranja tesne stike s slovensko znanostjo z znanstvenim sodelovanjem, mentorstvom slovenskih študentov ter organizacijo znanstvenih srečanj; letos že tretjič z organizacijo EMBO srečanja na temo mrež RNA vezavnih proteinov na ljubljanskem gradu.

Bojana Selinšek je Ptujčanka, ki se je po študiju v Sloveniji in na Nizozemskem preselila v Veliko Britanijo, kjer je delala na univerzah na Oxfordu in UCL-u kot vodja kliničnih preizkušanj. Trenutno vodi akademske klinične študije za start up podjetje v Londonu s področja umetne inteligence in mamografije.

Patrik Gubeljak je Mariborčan, ki se je po končani gimnaziji odpravil na študij fizike na Imperial College London. Tekom dodiplomskega študija se je usmeril v elektroniko in nanotehnologijo. Sedaj kot doktorski študent na Univerzi v Cambridge-u razvija mikrovalovne senzorje iz grafena in drugih 2D materialov za preučevanje bioloških snovi kot so DNK, encimi in celice.

Iztok Urbančič je diplomiral iz fizike na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani in doktoriral iz biofizike na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru. V Laboratoriju za biofiziko na Institutu “Jožef Stefan” je razvijal eksperimentalne tehnike za določanje molekularnih lastnosti bioloških membran in raziskoval vplive nanodelcev na celice, denimo kot posledica vdihavanja onesnaženega zraka. Med podoktorskim izpopolnjevanjem na Univerzi v Oxfordu razvija super-ločljive metode mikroskopije, s katerimi raziskuje molekularne mehanizme aktivacije celic T – enega ključnih elementov imunskega odziva.

Prijave

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko maila: info@drustvovtis.si.

Za dogodek skrbi članica upravnega odbora Društva VTIS Kristi Hodak.