VTIS Nizozemska 2018

Slovensko znanje v svetu

13. 10. 2018, ob 17:00 uri

Društvo VTIS je ponovno organiziralo tradicionalni dogodek “VTIS Nizozemska 2018: slovensko znanje v svetu”, ki je del globalne serije dogodkov, s katerimi spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo v tujini.  Na dogodku so sodelovali zanimivi gostje, ki so predstavili svoje delo in izkušnje z življenjem na Nizozemskem. Prisotne je uvodoma nagovorila veleposlanica Republike Slovenije na Nizozemskem, nj. eksc. ga. Sanja Štiglic. Predstavitvam je sledilo druženje ob pijači in prigrizku.

Dogodek je potekal v soboto, 13. oktobra 2018, ob 17:00 uri v prostorih rezidence gospe veleposlanice v Den Haagu.

Čas Vsebina
17:00 – 17:10 Uvodni nagovor: ga. Sanja Štiglic, veleposlanica Republike Slovenije v Kraljevini Nizozemski

Predstavnik lokalnega odbora Društva VTIS na Nizozemskem

17:10 – 17:25 Predstavitev: Viki Pavlič, TU Delft
17:25 – 17:40 Predstavitev: Kristina Šiplič Pavlič, European space Agency
17:40 – 17:55 Predstavitev: Tadeja Versic, Astronomsk Institut Kapteyn
17:55 – 18:10 Predstavitev: Dr. Marja Kuzmanič, psihologinja pri Inter-Being
18:10 – Druženje
Več o govorcih

Viki Pavlic je po diplomi v Mariboru študiral na Tehniski Univerzi v Delftu, kjer je zaposlen kot predavatelj in raziskovalec. Je tudi ustanovitelj start-upa Essentik, ki se osredotoča na inovacije in podjetništvo.
Kristina Siplič Pavlič je zaposlena na Evropski Vesoljski Agenciji (ESA). V ESA je zadolžena za dokumentacijo in podporo pri projektu Galileo, sistemu satelitske navigacije.
Tadeja Versic je doktorska študentka astronomije na Univerzi v Groningenu, in raziskuje na Astronomskem Institutu Kapteyn.
Marja Kuzmanič ima doktorat iz klinične psihologije in magisterij iz družbene in razvojne psihologije. Leta 2012 je ustanovila Inter-Being Psychologists, psihološko prakso namenjeno expatom in mednarodnim študentom.

sobota, 13. oktobra 2018, ob 17:00 uri v prostorih rezidence veleposlanice ga. Sanje Štiglic v Den Haagu.

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko maila: nizozemska@drustvovtis.si.