VTIS Nizozemska 2016

Slovensko znanje v svetu

Den Haag, 5. november 2016, ob 17:00

Dogodek je že zaključen. Krajšo novico lahko najdete tukaj.

Z dogodkom VTIS Nizozemska: slovensko znanje v svetu, ki je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih institucijah na Nizozemskem. Srečanje bo sestavljeno iz kratkih predstavitev dela Slovenk in Slovencev, ki delujejo na akademskih in raziskovalnih področjih v den Haagu in bližnji okolici.

Dogodek se je odvijal v soboto 5. novembra 2016, ob 17h, v rezidenci veleposlanika RS na Nizozemskem, Scheveningseweg 239, 2584 AA Den Haag.

V sklopu dogodka so svoje delo, poslovne izkušnje in raziskovanje predstavili:

Dr. Aljaž Ule, docent na Univerzi v Amsterdamu in izredni profesor na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem

Nežka Figelj, asistentka pri evropski poslanki Isabelli de Monte v Evropskem Parlamentu

Matjaž Maletič, doktorski kandidat na področju financ na Univerzi Tilburg

Andrej Kržič, pripravnik pri Evropski vesoljski agenciji

Johan Manshanden, doktorski kandidat in startup podjetnik

Dogodek je popestril pevski nastop Tjaše Fajdiga, študentke jazz petja na Konzervatoriju v Amsterdamu.

Prisotne je uvodoma nagovoril veleposlanik Republike Slovenije na Nizozemskem, gospod Roman Kirn, spregovorila pa je tudi častna konzulka Slovenije na Nizozemskem, gospa Karin van Rooyen. Predstavitvam je sledilo druženje ob pijači in prigrizku.

Dogodek se je odvijal v soboto 5. novembra 2016, v rezidenci veleposlanika RS na Nizozemskem, Scheveningseweg 239, 2584 AA Den Haag.

Prijava na dogodek

Dogodek je zaključen.

V primeru kakršnihkoli vprašanj nam pišite na nizozemska@drustvovtis.si. Kontaktna oseba je Aleksandra Pekošak.