Dobrodošli na spletni strani Društva v tujini izobraženih Slovencev.

VTIS New York 2018

VTIS New York 2018

Sloven’c v New Yorku

New York, 8. 12. 2018, ob 16:00

VTIS_logo_tekst_levo2

Si tudi ti eden izmed tistih Slovencev, ki smo zašli v ZDA in si poiskali nove izzive ter priložnosti? Imaš tudi ti zbirko hecnih zgodb o spopadanju z ameriško miselnostjo in njihovimi navadami? Tudi ti iščeš nove načine povezovanja s Slovenci in Slovenijo? Od integracije Slovencev v ZDA do integracije ameriških Slovencev v slovenskem okolju – od medijskega buma o “begu možganov” do iskanja rešitev za krepitev “kroženja znanja” – o tem in še o čem smo se pogovarjali s člani Društva VTIS na okrogli mizi v soboto, 8. decembra on 16.uri na naslovu 62 St Marks Pl, NY, New York 10003, Združene države Amerike.

Program dogodka
Čas Vsebina
16:00 – 16:30 Prihod udeležencev, sproščeno druženje
16:30 – 16:40 Uvodni pozdrav: Lina Dmitrovič, članica upravnega odbora
16:40 – 17:30 Okrogla miza
17:30 – Pogostitev in druženje
Več o govorcih

Sara Oblak Speicher, MBA, je poslovna svetovalka, coachinja za miselnost, in strateginja, ki kot specialistka na področju ustvarjanja trajnostnih rezultatov, kvantnih preskokov, in hitrih transformacij dela z ljudmi po celem svetu, ki si želijo kreirati lastno prihodnost z več enostavnosti in radosti. Sara je študirala na Long Island Unversity, kjer je diplomirala iz novinarstva in magistrirala iz marketinga.

Marko Mihalec se je v ZDA preselil avgusta 2016. Živi v New Brunswick-u v NJ, kjer na tamkajšnji Rutgers University opravlja doktorski študij strojništva. Deluje v okviru laboratorija za robotiko, kjer raziskuje hojo dvonožnih robotov, človeško hojo ter avtonomne sisteme. V prostem času se rad posveča športu, predvsem plesu, pri čemer je tudi kapetan kluba Rutgers Ballroom Team.

Luka Uršič je zaposlen pri znani investicijski banki v New Yorku. Osredotoča se na strukturiranje instrumentov, ki udeležencem na finančnih trgih omogočajo trgovanje in obvladovanje tveganj povezanih z obrestnimi merami in valutami (t.i. Macro products). Pred selitvijo v New York je Luka študiral na Brown University v zvezni državi Rhode Island, kjer je leta 2014 diplomiral iz aplikativne matematike in ekonomije. Ob delu je uspešno opravil vse 3 nivoje programa CFA.

Helena Uršič Vrabec je zaposlena v pravnem oddelku podjetja Palantir Technologies v New Yorku, kjer se osredotoča na področje varstva osebnih podatkov, hkrati pa nadaljuje akademsko pot kot gostujoča raziskovalka na Univerzi Yale. Helena je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani, magistrirala na Univerzi v Tilburgu na Nizozemskem, v začetku naslednjega leta pa bo zagovarjala doktorat na Univerzi v Leidnu. 

Kraj in datum

Dogodek se je odvijal v soboto, 8. decembra 2018 s pričetkom ob 16.00 uri, na naslovu 62 St Marks Pl, NY, New York 10003, Združene države Amerike.

Prijavni obrazec

Dogodek je potekel.

Kontakt za dogodek

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko elektronske pošte: info@drustvovtis.si 

Back to Top
UA-50869387-1