VTIS München 2018

Slovensko znanje v svetu

München, 20. 11. 2018, ob 19. uri

Društvo VTIS je ponovno organiziralo tradicionalni dogodek “VTIS München 2018: slovensko znanje v svetu”, ki je del globalne serije dogodkov, s katerimi spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo v tujini. Na dogodku so sodelovali zanimivi gostje, ki so predstavili svoje delo in izkušnje z življenjem v Nemčiji. Prisotne je uvodoma nagovorila generalna konzulka Republike Slovenije v Münchnu, ga. Dragica Urtelj.

Dogodek se je odvijal v torek, 20. 11. 2018, ob 19.00 uri, v prostorih Generalnega konzulata RS v Münchnu na naslovu Lindwurmstraße 14, 80337 München.

Čas Vsebina
19:00 – 19:05 Uvodni pozdrav: generalna konzulka Dragica Urtelj
19:05 – 19:15 Pozdrav in kratka predstavitev Društva VTIS: predsednica Društva VTIS Andreja Kržič Bogataj
19:15 – 19:30 Kratka predstavitev raziskovalnega dela: dr. Janja Vrzel
19:30 – 19:35 Glasbena točka: Alenka Bogataj, Hochschule für Musik und Theater München
19:35 – 19:50 Kratka predstavitev raziskovalnega dela: dr. Ana Frelih-Larsen
19:50 – 20:05 Kratka predstavitev raziskovalnega dela: dr. Mihaela Žigman
20:05 – 20:30 Pogostitev in druženje
Več o govorcih
Dr. Janja Vrzel je diplomirala na Oddelku za geologijo na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani in doktorirala na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana v Ljubljani. Doktorska disertacije je nastala v sodelovanju Odseka za znanosti o okolju na Institutu »Jožef Stefan« in Oddelka za geografijo na Ludwig-Maximilians-Universität-München, kjer je že več let dejavna kot članica tamkajšnje raziskovalne skupine. Ukvarja se z okoljskimi vprašanji, še posebej pa jo zanima razumevanje hidroloških procesov. Janja tudi vzdržuje stike s slovenskimi znanstvenimi institucijami in podjetji.

Alenka Bogataj je svojo glasbeno pot pričela z devetimi leti, ko je kot pionirka v svojem kraju pričela z igranjem flavte. Po opravljeni maturi na Umetniškem oddelku 1. gimnazije v Celju se je odločila za študij v Londonu. Z odliko je diplomirala na Royal College of Music. Letos je pričela z magistrskim študijem na Hoch Schule für Musik und Theater München v razredu Philippa Bouclyja. Redno se udeležuje tekmovanj, kjer dosega najvišje rezultate. Njena največja strast je igranje v komornih skupinah in orkestrih.

Dr. Ana Frelih-Larsen je po diplomskem študiju antropologije na Univerzi McGill v Kanadi magistrski in doktorski študij iz geografije opravila na Univerzi v Oxfordu leta 2006. V doktorski nalogi je raziskovala prilagajanje gorskih kmetov v Sloveniji na spremenjene razmere ob vstopu v Evropsko Unijo ter njihovo sprejemanje kmetijsko-okoljskih ukrepov. Zadnjih 10 let deluje kot raziskovalka na Ecologic Institute, zasebnem neprofitnem inštitutu za okoljsko politiko s sedežem v Berlinu. Glavne teme njenega dela so integracija ciljev varstva tal in voda v evropskih in nacionalnih politikah ter zmanjševanje izpustov in prilagajanje na podnebne spremembe v kmetijstvu.

Kraj

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj se obrnite na elektronski naslov: andreja.bogataj@drustvovtis.si