Dobrodošli na spletni strani Društva v tujini izobraženih Slovencev.

VTIS Madrid 2019

VTIS Madrid 2019

Slovensko znanje v svetu

Madrid, 21. 10. 2019, ob 19.30

VTIS_logo_tekst_levo2

Društvo VTIS je skupaj z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Madridu organiziralo tradicionalni dogodek »VTIS Madrid 2019«, ki  je del globalne serije dogodkov »Slovensko znanje v svetu«. Z dogodkom spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki so se šolali ali se šolajo oz. raziskujejo na izobraževalnih inštitucijah v Španiji ali  delujejo v gospodarstvu.

Dogodek se je odvijal v ponedeljek, 21. 10. 2019, ob 19.00 uri na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Madridu na naslovu Calle Hermanos Bécquer, 7-2°, 28006 Madrid.

Informacije o dogodku

Program dogodka
Čas Vsebina
19:30 – 19:40 Nagovor: Veleposlanica RS v Kraljevini Španiji, Nj. Eksc. mag. Renata Cvelbar Bek
19:40 – 19:55 Uvodni pozdrav in predstavitev Društva VTIS: Gala Rogelj, članica upravnega odbora Društva VTIS
19:55 – 20:05 Predstavitev: Andrej Jančevski, predstavnik RS v NATO centru CAOC Torrejon de Ardoz
20:05 – 20:10 Glasbena točka: Sanja Plohl, kitara
20:10 – 20:20 Predstavitev: Dani Bajc, vodja studia Outfit 7 Barcelona
20:20 – 20:25 Glasbena točka: Sanja Plohl, kitara
20:25 – 20:35 Predstavitev: Eva Panjan, Marketing Manager SGO
20:35 – 20:40 Glasbena točka: Sanja Plohl, kitara
20:40 – 21:00 Okrogla miza – Izzivi in priložnosti za Slovence v Španiji
21:00 – Pogostitev in druženje
Več o govorcih

Podpolkovnik Andrej Jančevski je po končani srednji splošni vojaški gimnaziji v Ljubljani  nadaljeval študij na vojaški akademiji v Sarajevu in Zadru. Svojo bogato karierno pot je pričel v Zagrebu, in sicer v centru za vojaško kontrolo letenja kot identifikator. Leta 1991 je prestopil v Slovensko teritorialno obrambo, kjer so pričeli z gradnjo Slovenske vojaške kontrole letenja. Nekaj let kasneje je svoje izobraževanje obogatil v ZDA, ter pridobil potrebna znanja za kontrolorja lovskih letal ter načrtovalca vojaških letalskih operacij. Dodatno strokovno usposabljanje za vodenje operacij zrak-zemlja je opravil na Nizozemskem, kasneje pa tudi vodil projekt izgradnje ASOC (Air Soverenity Operational Centre). S svojim strokovnim znanjem in bogatimi delovnimi izkušnjami je pomembno prispeval k vojaški kontroli letenja v slovenski vojski, nato pa se kot poveljnik Slovenskega konitngenta odpravil na misijo v Libanon. Januarja 2015 ga je profesionalna pot odnesla v Španijo v poveljstvo za letalstvo v NATU, kjer je odgovoren za načrtovanje letalskih podpornih operacij.

Dani Bajc je svojo karierno pot začel v Ljubljani, pri vodilni slovenski založbi Adria Media, ljubezen do oblikovanja pa je naprej razvijal v oglaševalskih agencijah Lowe Avanta, Studio Poper, Luks Studio, Armada in Asobi. Kasneje je ustanovil svoj oblikovalski studio, Studio Bergla, kjer je kot kreativni direktor delal na različnih projektih za Petrol, Žito, Emporium & Magistrat International, Center za Poklicno Izobraževanje etc. Po sedmih letih vodenja studia se je prvič srečal s podjetjem Outfit7, kjer mu razgovor v zelo barvitih pisarnah, porisanih s Talking Tomom, na prvi vtis ni bil ravno najbolj blizu. Oblikovalec, ki v zasebnem življenju prisega na črno in belo barvo, je bil skeptičen do zabavnega okolja, vendar ga je radovednost in ljubezen do mobilnih aplikacij ter iger gnala naprej. Nekaj tednov za tem je postal vodja oblikovalskega oddelka znotraj podjetja. Pričel je s timom treh oblikovalcev, ki je skrbel predvsem za licenčni program. Njegova vizija je bila zgraditi samostojni tim, s svojim lastnim znanjem in produktom, ki bo enakovreden partner ostalim oddelkom na podjetju. V treh letih je njegov tim zrasel na 22 profesionalcev, ki so razvili svoj lastni sistem za testiranje in optimiziranje grafik, za mobilne trgovine, natančno prilagojenih ciljni skupini. Ko podjetje Outfit7 konec leta 2018 odpre neodvisni studio za razvoj mobilnih aplikacij v Barceloni, je takoj vedel, da je to njegov naslednji korak v karieri. Vizija studia v Barceloni je zgraditi manjši neodvisni tim profesionalcev, ki bo sposoben samostojno razviti mobilno igro na ravni ekipe v Ljubljani. Po osmih mesecih in vzpodbudnih začetnih testiranjih se kaže, da je pot, ki jo je začrtal, prava, z ekipo pa se že veselijo nadaljnjih izzivov.

Eva Panjan, je po zaključenem dodiplomskem študiju novinarstva na Fakulteti za družbene vede, med katerim je opravila tudi študijsko izmenjavo v Valenciji ter nabrala nekaj delovnih izkušenj v domačem medijskem prostoru (Radio 1 in Dnevnik), se je Eva odpravila na magistrski študij audiovizualnih komunikacij na Universidad Complutense de Madrid v Španiji. Po opravljenem magisteriju so ji ponudili redno zaposlitev v mednarodnem tehnološkem podjetju, specializiranem v filmski industriji, natančneje v post-produkcijskem sektorju. V SGO se je pridružila sprva kot del marketinške ekipe, po enem letu pa je prevzela vodenje tega oddelka in skrbi za vse aspekte komunikacij in marketinga, strateških odnosov s partnerji ter organizacijo dogodkov – tako v Španiji kot drugje po svetu.

Kraj in datum

Dogodek se je odvijal v ponedeljek, 21. 10. 2019, ob 19.00 uri na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Madridu na naslovu Calle Hermanos Bécquer, 7-2°, 28006 Madrid.

Prijavni obrazec

Dogodek je potekel.

Kontakt za dogodek

V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj se obrnite na elektronski naslov: info@drustvovtis.si

Back to Top
UA-50869387-1