VTIS Madrid 2018

Slovensko znanje v svetu

Madrid, 24. 5. 2018, ob 19.30

Društvo VTIS je skupaj z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Madridu organiziralo dogodek »VTIS Madrid 2018«, ki  je del globalne serije dogodkov »Slovensko znanje v svetu«. Z dogodkom spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki so se šolali ali se šolajo oz. raziskujejo na izobraževalnih inštitucijah v Španiji ali  delujejo v gospodarstvu.

Dogodek se je odvijal v četrtek, 24. 5. 2018 ob 19.30 na naslovu Calle Hermanos Bécquer, 7-2°, 28006 Madrid.

Čas Vsebina
19:30 – 19:40 Nagovor: Veleposlanica RS v Kraljevini Španiji, Nj. Eksc. mag. Renata Cvelbar Bek
19:40 – 19:55 Uvodni pozdrav in predstavitev Društva VTIS: Petra Petan, članica upravnega odbora Društva VTIS
19:55 – 20:10 Predstavitev: dr. Simon Kukec, direktor sektorja v podjetju Chemo
20:10 – 20:20 Glasbena točka: Sanja Plohl, kitara
20:20 – 20:35 Predstavitev: Julija Gabrovšek, študentka arhitekture
20:35 – 20:40 Glasbena točka: Sanja Plohl, kitara
20:40- 20:45 Predstavitev: dr. Katja Šmid, profesorica judovske kulture v Španiji
 30:45 – Pogostitev in druženje
Več o govorcih

dr. Katja Šmid je po končanem diplomskem študiju španščine in primerjalne književnosti na Univerzi v Ljubljani leta 2002, začela svojo raziskovalno kariero v tujini leta 2003 kot štipendistka Španske agencije za mednarodno sodelovanje (AECI), kjer se je na Višjem svetu za znanstvene raziskave (CSIC) v Madridu začela ukvarjati z judovsko španščino in sefardsko književnostjo pod vodstvom Prof. Jacoba Hassana. Po opravljenem doktoratu iz jezikoslovja na Univerzi v Ljubljani leta 2010, je nadaljevala z raziskovanjem jezika in književnosti sefardskih Judov na Balkanu kot postdoktorska raziskovalka na Višjem svetu za znanstvene raziskave (CSIC), Univerzi v Salamanki in na Hebrejski univerzi v Jeruzalemu, kjer je poučevala kot Marie Curie štipendistka. Danes raziskuje in poučuje sefardsko književnost na Univerzi Complutense v Madridu.

dr. Simon Kukec je slovenski farmacevt, ki je doktoriral iz biomedicine, smer farmacija, na ljubljanski univerzi. Po bogati karieri v razvoju zdravil pri podjetju Krka, se je leta 2017 pridružil podjetju Chemo kot pomočnik direktorja globalnega razvoja farmacevtike.

Julija Gabrovšek je mlada slovenska arhitektka iz okolice Celja, ki trenutno zaključuje študij arhitekture na Universidad Europea Madrid in hkrati pridobiva delovne izkušnje v arhitekturnem studiu Edifica e Ingenieria. V Madrid jo je pot pripeljala po diplomi na mariborski Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo ter izmenjavi na portugalski Universidade da Beira Interior.

Kraj

Calle Hermanos Bécquer, 7-2°, 28006 Madrid.

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj se obrnite na elektronski naslov: info@drustvovtis.si