VTIS Luksemburg 2019

Slovensko znanje v svetu

26. junij 2019, ob 18:30 uri

Društvo VTIS dan po slovenskem dnevu državnosti organizira že 3. dogodek v Luksemburgu, tokrat v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Bruslju in Univerzo v Luksemburgu. Dogodek “VTIS Luksemburg 2019: slovensko znanje v svetu”, ki je del globalnega niza dogodkov društva, je namenjen delitvi izkušenj in mreženju slovenskih akademikov, raziskovalcev in strokovnjakov iz gospodarstva, ki delujejo v Luksemburgu, ter povezovanju Slovencev v Luksemburgu. Po uvodni predstavitvi Društva VTIS bo zbrane nagovoril sodnik na Sodišču Evropske unije, dr. Marko Ilešič. Nadaljevanje bo sestavljeno iz predstavitev treh govorcev, ki bodo spregovorili o svojem delu in profesionalni poti, ki jih je pripeljala v Luksemburg: dr. Sebastjan Glinšek, raziskovalec na Luxembourg Institute of Science and Technology, Bruno Hrovat, pravnik pri Dentons Luxembourg in dr. Simon Savšek, ekonomist pri Evropski investicijski banki. Večer bomo zaključili s sproščenim druženjem z gosti in obiskovalci ob prisotnosti slovenske kapljice in ostalih dobrot.

Dogodek se bo odvijal v sredo, 26. junija 2019, ob 18.30 uri v prostorih Univerze v Luksemburgu na kampusu Limpertsberg na naslovu: 162a, avenue de la Faïencerie. L-1511 Luksemburg (stavba Bâtiment des Sciences, soba BSC 0.03)

Čas Vsebina
18:30 – 18:35 Uvodni pozdrav, Marko Mravlak, lokalni odbor Društva VTIS
18:35 – 18:45 Nagovor, dr. Marko Ilešič, sodnik na Sodišču EU
18:45 – 18:50 Predstavitev Društva VTIS, Anže Švara, upravni odbor Društva VTIS
18:50 – 19:05 Predstavitev, dr. Sebastjan Glinšek, Luxembourg Institute of Science and Technology
19:05 – 19:20 Predstavitev, Bruno Hrovat, Dentons Luxembourg
19:20 – 19:35 Predstavitev, dr. Simon Savšek, European Investment Bank
19.35 – Sprejem udeležencev in mreženje
Več o govorcih

Dr. Sebastjan Glinšek je raziskovalec na Luxembourg Institute of Science and Technology. Po doktoratu iz nanoznanosti in nanotehnologij na Institutu Jožef Stefan je kot podoktorski raziskovalec deloval na Univerzi Brown v ZDA, kasneje pa na inštitutu CEA-Leti v Franciji, kjer je v tesnem sodelovanju s podjetjem Murata Integrated Passive Solutions razvijal novo generacijo pasivnih elektronskih komponent. Z izkušnjami iz akademske in gospodarske sfere je Sebastjan aktiven na področju elektronskih materialov in njihovih aplikacij. Njegovo raziskovalno področje so piezoelektriki in feroelektriki ter razvoj njihove aditivne proizvodnje.

Dr. Simon Savšek je Trboveljčan, ki deluje kot ekonomist pri Evropski Investicijski Banki v Luksemburgu. Po študiju ekonomije na Ekonomski Fakulteti v Ljubljani in magistrskem študiju na Evropskem Univerzitetnem Inštitutu v Firencah, se je kot ekonomist zaposlil na Banki Slovenije ter nato več let deloval pri Evropski centralni banki v Frankfurtu. Obenem je nadaljeval doktorsko izobraževanje na Ekonomski Fakulteti, kjer je leta 2019 tudi doktoriral. Njegova znanstvena bibliografija obsega več izvirnih znanstvenih prispevkov, njegova ključna dela pa preučujejo vpliv institucionalnih rigidnosti ter vpliv finančnih šokov na trg delovne sile.

Bruno Hrovat je diplomiral iz prava v Ljubljani ter med tem opravil tudi enoletno izmenjavo na Dunaju. Na Univerzi v Luksemburgu je nato končal LL.M. iz evropskega bančnega in finančnega prava. Po enoletnem pripravništvu pri evropskem nadzorniku finančnih trgov ESMI v Parizu, se je vrnil v Luksemburg. Tu si je izkušnje nabiral v pravnih pisarnah, predvsem na področju alternativnih naložbenih skladov in širšega finančnega prava. Trenutno je odvetniški kandidat pri Odvetniški zbornici v mestu Luksemburg.

Obvezne prijave na dogodek preko prijavnega obrazca.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na volj preko elektronske pošte: info@drustvovtis.si.