VTIS London 2018

Od priložnosti in povezav do kariere

London, 10. 10. 2018, ob 18:30

logo

London je mesto kariernih povezav in neskončnih priložnosti. Toda, kako do vseh teh priložnosti, če ste novi na Otoku in kako do novih poslovnih mrež, če iščete nova poznanstva za nova znanja? Če te zanimajo zgodbe uspešnih VTISovcev, ki jim je uspelo zgraditi kariero v korporacijah oziroma so sami ustanovitelji novih inovativnih podjetji in bi jih rad vprašal za nasvet ali pa se enostavno podružil z ostalimi VTISovci – potem se nam pridruži na dogodku v Londonu.

Dogodek smo začeli z govori treh izjemnih članov Društva VTIS, čemur je sledila krajša okrogla miza, kjer so udeleženci lahko sami zastavili vprašanja našim govorcem, nazadnje pa nas je seveda čakala še prava slovenska zakuska. Ker smo na našem zadnjem dogodku v Londonu ugotovili, da Slovenci v Londonu niso dovolj obveščeni o tem, kje lahko dobijo pomoč, smo tokrat povabili predstavnike upravnega odbora Društva VTIS, Veleposlaništvo RS v Londonu, British Slovene Chamber of Commerce ter predstavnike Evening Courses of Slovene na UCL-u, ki so nam predstavili svoje delovanje in podporo za člane Društva VTIS.

Dogodek je potekal v sredo, 10. oktobra 2018, ob 18.30 uri v londonski zgradbi Europe House (naslov: 32 Smith Square, London SW1P 3EU).

Čas Vsebina
18.30 – 19.00 Prihod udeležencev, sproščeno druženje
19.00 – 19:30 Uvodni pozdrav:
Veleposlanik Republike Slovenije v Združenem kraljestvu
Kristi Hodak, članica upravnega odbora Društva VTIS
BSCC in druga britanska društva
19:30 – 20:00 Predstavitve govorcev
20:00 – 20:15 Q & A
20:15 – 22:00 Pogostitev
22:00 – Druženje v bližnjem pubu
Več o govorcih

Lea Bernetič je strokovnjakinja za marketing, ter lastnica kreativnega in komunikacijskega podjetja Eliei, ki ga je ustanovila kot pripomoček pri doseganju ciljev ter razvoju blagovnih znamk in podjetij na podlagi kreativnega reševanja problemov in trženja. Lea je v svoji karieri zaznamovala trende in dodajala kreativno vrednost vodilnim svetovnim blagovnim znamkam, med drugim tudi Ralph Laurenu, Conde Nastu, Gapu ter Moschinu. Nedavno se je pridružila tehnološkem podjetju UnedPinned kot vodja trženja, blagovne znamke in socialnih medijev, poleg tega pa deluje kot gostujoča predavateljica na UCA (University of the Creative Arts). Lea verjame v načelo ‘your personality is the decisions you make’, in v prostem času tekmuje v white collar box-u.

Lea Marolt Sonnenschein je magistrska študentka programa Innovation Design Engineering na Royal College of Art in Imperial College. Zadnja tri leta je oblikovala, razvijala in vodila mobilni ekosistem podjetja Rent the Runway v New Yorku, ki omogoča izposojo kvalitetnih in modernih oblačil za vsakdanjo žensko in s tem demokratizira dostop do sveta visoke mode, obenem pa pripomore k trajnostnemu ekonomskemu modelu modne industrije. Navdušena je nad ustvarjanjem koristnih in razveseljivih uporabniških izkušenj in trdno verjame v učenje skozi aplicirano znanje, zato ustvarja tudi video in pisno vsebino za razvijalce mobilnih aplikacij za spletno stran raywenderlich.com. V New Yorku je poučevala tečaje na General Assembly in kot prostovoljka vodila klub Girls Who Code in pilotni program Pro-Bono Tech neprofitne organizacije Civic Halls Labs. Leta 2015 je diplomirala iz računalništva na Grinnell College-u. Lea najde največje zadovoljstvo v reševanju vsakdanjih problemov s pomočjo tehnologije in ustvarjalnega oblikovanja in s svojim delom želi izboljšati in obogatiti življenje vsakega posameznika.

Manca Urankar je diplomirala na Univerzi Sussex iz Psihologije z nevroznanostjo. Po končanem študiju se je zaposlila pri eni izmed največjih svetovnih revizorskih hiš, PricewaterhouseCoopers (PwC). Prvo leto je krožila med različnimi oddelki, kot so poslovno svetovanje, revizija, davki, korporacijske finance, valuacija podjetij itd. Trenutno deluje na področju revizorstva FTSE 350 podjetji. Ob delu prav tako opravlja profesionalno kvalifikacijo preko ‘Institute of Chartered Accountants in England and Wales’.

Rok Strniša je diplomiral na Univerzi Sussex iz računalništva in umetne inteligence, magistriral na Imperial College London iz naprednega računalništva in doktoriral na University of Cambridge iz teoretičnega računalništva. Po študiju se je zaposlil na raziskovalnem oddelku za virtualne računalnike v mednarodnem podjetju Citrix, potem v Londonskem hedge fund-u kot inženir za simulacije finančnih modelov, zdaj pa že štiri leta dela pri hitro-rastočemu startup podjetju za virtualne svetove Improbable kot programski arhitekt in projektni vodja.

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko elektronske pošte: info@drustvovtis.si.