Dobrodošli na spletni strani Društva v tujini izobraženih Slovencev.

VTIS London 2017

VTIS London 2017

Slovensko znanje v svetu

London, 26. 10. 2016, ob 18:30

VTIS_logo_tekst_levo2

logo

 

Z dogodkom VTIS Velika Britanija: slovensko znanje v svetu, ki je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih in raziskovalnih institucijah v Veliki Britaniji. Srečanje je bilo sestavljeno iz kratkih predstavitev dela Slovenk in Slovencev, ki delujejo na akademskih in raziskovalnih področjih v Londonu in bližnji okolici.

Dogodek je potekal v četrtek, 26. oktobra 2017, od 18.30 v londonski zgradbi Europe House (naslov: 32 Smith Square, London SW1P 3EU).

Informacije o dogodku

Program dogodka
Čas Vsebina
18.00 – 18.30 Prihod
18.30 Uvodni govor predstavnice Društva VTIS in  uvodni nagovor namestnice veleposlanika gospe Metode Mikuž
18.40 Kristi Hodak (oblikovanje storitev pri McKinsey)
18.55 David Kraljič (dr. matematike iz Oxforda)
19.20 Lučka Bibič (doktorska kandidatka na University of East Anglia, kemija)
19.35 Jan Medvedšek (podjetnišvo, zagonska podjetja)
 19.55  Druženje
Več o govorcih

Lučka Bibič je svoj študij farmacije pričela na Univerzi v Ljubljani in magistrsko delo opravila na Univerzi v Copenhagnu. Leta 2015 je bila nagrajena s prestižno BBSRC DTP štipendijo za doktorski študij molekularne nevroznanosti na univerzi UEA v Norwichu, kjer raziskuje uporabo pajkovih strupov v namene lajšanja kronične bolečine. Kot del doktorskega študija je opravila 3-mesečno profesionalno prakso na Univerzi v Cambridge-u, kjer je pri ekipi “The Naked Scientists” pridobila radijske izkušnje na področju komuniciranja znanosti širši javnosti. Njeni podcasti, članki in radijska oddaja “Animation: The Reel Deal” so bili predvajani na BBC5Live (VB) in ABC (Avstralija) ter dosegli rekordnih milijon prenosov ter so sedaj prosto dostopni na BBC iPlayer-ju kot tudi iTunes-ih. Lučka trenutno organizira in vodi študijsko kreditirane delavnice znanstvene produkcije “From Geek to Low Tech Speak” ter aktivno soduluje na znanstvenih festivalih s svojo virtualno-realnostno igro “Bug Off Pain”©, ki jo je naredila na idejni zasnovi svojega doktorata.

David Kraljić je akademsko pot začel na univerzi v Cambridge-u, kjer je magistriral iz fizike na temo kvantnega merjenja. Študij je nadaljeval na univerzi v Oxfordu, kjer se je ukvarjal s kozmologijo in astrofiziko delcev. Lani je doktoriral na temo problematike standardnega kozmološkega modela, ki je malo razumljen in široko uporabljan. Trenutno je raziskovalec v Laboratoriju za robotiko na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Razvija nove metode za industrijski 3D tisk in robotsko hojo za pomoč pri gibanju poškodovanih ljudi.

Kristi Hodak je profesionalna storitvena oblikovalka, ki je trenutno zaposlena kot svetovalka v Mckinsey & Co. Deluje mednarodno v različnih sektorjih, od bančnistva in nakupovanja do zdravstva, izobraževanja, zaposlovanja ter vladnih služb, kjer svetuje vodstvu organizacij na področju digitalnih transformacij ter inovativnih “user-centred” storitev in sistemov. Kristi je diplomirala na Ljubljanjski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje iz vizualnih komunikacij in študij nadaljevala v Londonu na magistrskem programu “Servis Design”, ki je nastal kot plod sodelovanja med Royal College of Art, School of Design ter Imperial College, Business School. Kristi najbolj motivirajo kompleksni, nesmisleni in zastareli sistemi, saj v njih vidi priloznost, da jih preoblikuje v nove, enostavne storitve, ki izboljšajo kakovost našega življenja. Kristi verjame, da prihodnost leži v multidisciplinarnem delu med dizajnom, tehnologijo ter “business-om”.

Kraj in datum

Dogodek je v četrtek, 26. oktobra 2017, od 18.30 v londonski zgradbi Europe House (naslov: 32 Smith Square, London SW1P 3EU).

Prijavni obrazec

Prijave so zaključene.

Kontakt za dogodek

V primeru kakršnih koli vprašanj je na voljo Petra Petan (petra.petan@drustvovtis.si)

Back to Top
UA-50869387-1