VTIS Karierni dan 2016

Ljubljana, 4. 1. 2016

Datum, čas in lokacija

Ponedeljek, 4. 1. 2016 na različnih lokacijah po Ljubljani.

Sporočilo za javnost z dogodka

Več kot 150 mladih na kariernem dnevu z A.T. Kearney, Biofarmacevtiko Mengeš in Schoenherr

Ljubljana, 4.1.2016 – Društvo VTIS je v začetku leta 2016 – v sodelovanju z Javnim skladom RS za razvoj kadrov in štipendije in uveljavljenimi podjetji – pripravilo karierni dan, na katerem so se zainteresiranim mladim izobražencem predstavila podjetja A.T. Kearney, Lek/Biofarmacevtika Mengeš in Schoenherr.

Bio karierni zajtrk je v duhu novih kariernih priložnosti potekal v Leku, članu skupine Sandoz, v enoti Biofarmacevtika Mengeš. Slovenski strokovnjaki z v tujini dokončanim magisterijem ali doktoratom s farmacevtskega, kemijskega ali biotehnološkega področja oziroma z delovnimi izkušnjami na primerljivem področju v tujini so spoznali delo na področju razvoja in proizvodnje bioloških zdravil, ter vizije in karierne priložnosti.

Na vabilo se je odzvalo več kot 90 domačih strokovnjakov naravoslovnih znanosti z izkušnjami v tujini. Udeleženci so imeli priložnost spregovoriti in se predstaviti vodstveni ekipi različnih področij delovanja v Biofarmacevtiki, od Tehničnega razvoja, Razvoja farmacevtskih izdelkov, Kakovosti in Proizvodnje.

Po uvodnih besedah direktorja Biofarmacevtike Mengeš dr. Matjaža Ovna, ki je udeležencem predstavil tudi svojo osebno izkušnjo večletnega dela v tujini in vrnitve nazaj v Slovenijo, je dr. Mateja Salobir, vodja Tehničnega razvoja, spregovorila o delu v razvoju in proizvodnji podobnih bioloških zdravil ter povabila udeležence, da se nam predstavijo.

*

V prostorih odvetniške pisarne Schoenherr so se popoldne študentke in študenti prava podrobneje seznanili z načinom dela v tej mednarodni odvetniški pisarni.

Direktor podružnice v Sloveniji, dr. Christoph Haid, je predstavil matično avstrijsko pisarno ter slovensko podružnico v Ljubljani. Eva Škufca, partnerica in vodja oddelka za konkurenčno pravo, pravo intelektualne lastnine in pravo Evropske unije v Ljubljani, pa je na študiji konkretnega primera s področja gospodarskega prava in prava EU predstavila način dela pisarne.

Dogodka se je udeležil tudi Igor Cesarec, sicer predsednik Društva v tujini izobraženih Slovencev (VTIS), ki je bilo soorganizator dogodka.

Nad dogodkom, ki se ga je udeležilo več kot 40 mladih, so bili vsi zelo navdušeni: “Nad predstavitvijo sem navdušena, bila je zelo razumljiva,” je povedala udeleženka, druga pa dodala: “Super, predstavitev je bila odprta in interaktivna, všeč mi je bilo predavanje odvetnice Škufca in drugih govorcev.”

*

Večerno srečanje v podjetju A. T. Kearney se je začelo s predstavitvijo podjetja in nadaljevalo z osebnimi zgodbami svetovalcev A. T. Kearney g. Domna Zadravca, vodjo ljubljanske pisarne; Natašo Miklič, ki trenutno dela za A. T. Kearney v Dubaju; Jerneja Razborška, z dolgoletnimi svetovalnimi izkušnjami; in Žige Perka, poslovnega analitika in aktivnega člana VTISa.

Mladi izobraženci so spoznali, kako je svetovanje lahko izredno zanimiva in izpolnjujoča karierna pot.

*

Vsa srečanja so potekala v prijetnem vzdušju in udeleženci – tako na strani gostiteljev kot gostov – so izrazili željo, da bi se večkrat ponovila.

Za več informacij nam pišite na info@drustvovtis.si.