Dobrodošli na spletni strani Društva v tujini izobraženih Slovencev.

VTIS Bruselj 2017

 VTIS Bruselj 2017

Slovensko znanje v svetu

Bruselj, 16. 11. 2017, ob 18:00

VTIS_logo_tekst_levo2

Društvo v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Kraljevini Belgiji organizira dogodek “VTIS Belgija 2017: slovensko znanje v svetu”, ki je del globalne serije dogodkov, s katerimi spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo v tujini. Na srečanju so se najprej predstavili zanimivi gostje, ki delujejo v Belgiji, sledila je diskusija na temo “Vloga slovenskih izobražencev v EU-ju”.

Dogodek se je odvijal v četrtek, 16. 11. 2017, ob 18.00 uri v prostorih Veleposlaništva RS v Kraljevini Belgiji, Rue du Commerce 44, 1000 Bruselj.

Lepo vabljeni!

 

Informacije o dogodku

Program dogodka
Čas Vsebina
17.30 – 18.00 Prihod udeležencev
18.00 – 18.15 Nagovor nj. eksc. dr. Rada Genoria, Veleposlanika RS v Kraljevini Belgiji Nagovor predstavnika VTISa dr. Sebastjana Glinška
18.15 – 18.45 Kratke predstavitve govorcev:

Dr. Julija Sardelič, raziskovalka na KU Leuven
Dr. Andrej Matić Auersperger, pravni svetovalec v Evropskem parlamentu
Anže Švara, doktorski študent na KU Leuven
18.45 – 19.30 Okrogla miza: vloga slovenskih izobražencev v Evropski uniji
 19.30 – Pogostitev in druženje
Več o govorcih

Dr Julija Sardelić

Dr Julija Sardelić je Marie Sklodowska Curie postdoktorska raziskovalka na Leuvenskem Inštitutu za mednarodne in evropske študije (LINES, Univerza v Leuvnu). Njeno raziskovalno delo vključuje širše teme državljanstva ter migracij s perspective sociologije prava. Osredotoča se predvsem na položaj marginaliziranih manjšin (kot so Romi) ter prisilnih migrantov.  Pred  položajem v Leuvnu je bila postdoktorska raziskovalka na Pravni fakulteti Univerze v Liverpoolu, Max Weber raziskovalka na Evropskem univerzitetnem inštitutu v Firencah ter raziskovalka na Pravni fakulteti Univerze v Edinburghu. Doktorirala je s področja sociologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Dr. Andrej Matić

Andrej Matić od leta 2005 dalje dela kot pravnik v pravni službi Evropskega parlamenta, kjer je sprva pokrival področje pravosodja in človekovih pravic, zadnjih nekaj let pa se ukvarja predvsem s pravom mednarodne trgovine ter mednarodnimi trgovinskimi sporazumi. Njegovo delo obsega predvsem svetovanje odborom Evropskega parlamenta s pravnimi mnenji, svetovanje pri tristranskih pogajanjih med institucijami EU pri sprejemanju zakonodaje ter zastopanje Parlamenta v postopkih pred Sodiščem EU. Pred prihodom v Bruselj je delal kot strokovni sodelavec Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu. Diplomiral je na Pravni fakulteti v Ljubljani, kjer je bil nekaj let tudi mladi raziskovalec, magistriral na pravni fakulteti univerze Yale v ZDA in doktoriral na univerzi v Maastrichtu na temo učinkovitosti civilnega pravosodja.

Anže Švara

Anže Švara je akademsko pot začel s študijem biotehnologije na Univerzi v Ljubljani, kjer je diplomiral na področju novih metod mutageneze in transformacije rastlin ter magistriral na področju rastlinske genetike in patologije. Tekom študija je bil dejaven kot praktikant na Katedri za genetiko, biotehnologijo, statistiko in žlahtnjenje rastlin, Biotehniške fakultete na Univerzi v Ljubljani ter v Laboratoriju za žlahtnjenje in biotehnologijo sadja, Fakultete za bioinženiring, KU Leuven v Belgiji. Leta 2015 je v Kraljevini Belgiji pričel doktorki študij na Katoliški Univerzi v Leuvnu. Za raziskovanje genetike jablan ter njihove odpornosti na biotski stres je letos prejel prestižno belgijsko štipendijo “FWO Aspirant fellowship”. Anže je poleg študija dejaven na področju povezovanja med univerzama v Leuvnu in Ljubljani preko vspostavljanja izmenjave študentov, ekspertize ter prijave skupnih projektov.

Kraj in datum

Dogodek se je odvijal v četrtek, 16. 11. 2017, ob 18.00 uri  v prostorih Veleposlaništva RS v Kraljevini Belgiji, Rue du Commerce 44, 1000 Bruselj.

Prijavni obrazec

Prijave so zaključene.

Kontakt za dogodek

Za dodatne informacije prosimo, kontaktirajte Sebastjana Glinška na e-naslov: sebastjan.glinsek@drustvovtis.si

Back to Top
UA-50869387-1