VTIS Berlin 2019

Slovensko znanje v svetu

Berlin, 27. 11. 2019, ob 18. uri

Društvo VTIS je v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Berlinu ponovno organiziralo dogodek “VTIS Berlin 2019: slovensko znanje v svetu”. Dogodek je bil del globalne serije dogodkov, s katerimi spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo v tujini. Na dogodku so sodelovali vrhunski strokovnjaki, ki so predstavili svoje delo in izkušnje pri razvoju novih tehnologij na področju okolju prijaznejšega in bolj trajnostnega gospodarstva. Prisotne je uvodoma nagovoril veleposlanik Republike Slovenije v Berlinu, nj. eksc. mag. Franc But. Predstavitvam in okrogli mizi je sledilo druženje v dobri družbi in prigrizku.

Dogodek je potekal v sredo, 27. 11. 2019, ob 18.00 uri v prostorih Veleposlaništva RS v Berlinu na naslovu Hausvogteiplatz 3-4, 10117 Berlin.

Čas Vsebina
18:00 – 18:10 Uvodni pozdrav predstavnika Društva VTIS: Vid Švara in Marko Kolar
18:10– 18:15 Uvodni pozdrav gospoda veleposlanika, mag. Franca Buta
18:15 – 18:20 Predstavitev: Monika Bosilj
18:20 – 18:25 Predstavitev: dr. Marko Jošt
 18:25 – 18:30 Predstavitev: dr. Aleš Bulc
 18:30 – 19:00 Okrogla miza
 19:00 – 19:15 Vprašanja udeležencev
 19:15 – 21:00 Zaključek in druženje udeležencev v neformalnem vzdušju

Več o govorcih

Monika Bosilj je zaposlena na inštitutu za solarno energijo Frauenhof v Freiburgu, največjem inštitutu na področju solarne energije v Evropi. Karierno pot je začela na Univerzi v Bochumu, kjer je v sklopu Erasmus izmenjave zaključila magistrski študij iz kemije. Monika trenutno vodi projekte s področja raziskovanja novih karbonskih katalizatorjev in razvoja tehnologij iz obnovljivih virov. Vzporedno zaključuje doktorat na univerzi v Freiburgu.

Dr. Marko Jošt je inženir elektrotehnike, ki se je po končanem doktorskem študiju na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani zaposlil kot podoktorski raziskovalec na inštitutu Helmholtz-Zentrum Berlin. Ukvarja se z raziskovanjem nove generacije sončnih celic, t.i. perovskitnih sončnih celic. Zanimata ga predvsem integracija perovskitnih in silicijevih sončnih celic v tandemske sončne celice ter analiza delovanja perovskitnih sončnih celic v realnih okoljskih pogojih.

Dr. Aleš Bulc je direktor biotehnološkega podjetja Global Bioenergies GmbH in koordinator projektov na demonstracijski platformi Leuna. V podjetju vodi razvoj novih generacij bioloških in letalskih goriv. Dr. Bulc ima dolgoletne izku[nje na področju raziskav in razvoja. Njegovo znanje je ključno za implementacijo pri komercializaciji inovativnih tehnologij. Dr. Bulc je nekdanji Fulbright-ov štipendist.

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj se obrnite na elektronski naslov: info@drustvovtis.si.