VTIS Berlin 2019: ”VTIS-ov glasbeni mozaik”

VTIS Berlin 2019

VTIS-ov glasbeni mozaik

21. 3. 2019, ob 18.00

Društvo VTIS je organiziralo prvi dogodek v letu 2019! V sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije pripravlja tradicionalni dogodek “VTIS Berlin 2019: VTIS-ov glasbeni mozaik”. Dogodek je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, kjer želimo spodbujati povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki študirajo ali delajo v Berlinu in po svetu. Letošnja tematika se je nanaša na vrhunske umetnike, ki delujejo že dlje časa v Nemčiji, prav tako pa imajo izkušnje iz Slovenije. Srečanje je bilo sestavljeno iz predstavitev dela slovenskih umetnikov v tujini. Skozi pogovor smo se pobližje spoznali s pogoji za ustvarjanje v Nemčiji in matični državi. Predstavitve so bile popestrene z glasbenimi točkami sodelujočih. Po pogovoru z govorcema je sledilo sproščeno povezovanje v dobri družbi in okusnih prigrizkih.

Dogodek je potekal v četrtek, 21. 3. 2019, ob 18.00 uri v prostorih Veleposlaništva RS v Berlinu na naslovu Hausvogteiplatz 3-4, 10117 Berlin.

Čas Vsebina
18:00 – 18:10 Uvodni pozdrav: Vid Švara – predstavnik Društva VTIS
Marko Kolar – predstavitev dogodka
18:10 – 18:15 Uvodni pozdrav:

• Veleposlanik Republike Slovenije v Berlinu, mag. Franc But
18:15 – 18:20 Predstavitev: T e ï k a
18:35 – 18:50 Nastop: T e ï k a
18:30 – 18:35 Predstavitev: Miha Brkinjač
18:35 – 18:45 Nastop: Miha Brkinjač
18:45 – 19:05 Okrogla miza in vprašanja udeležencev
19:05 – 19:15 Nastop: T e ï k a & Miha
19:15 – 21:00 Zaključek in druženje udeležencev v neformalnem vzdušju (Botschaft der Republik Slowenien, Hausvogteipl. 3, 10117 Berlin)
Več o govorcih

T e ï k a se pri pisanja pesmi usmerja v zgodbe, ki se v osnovi naslanjajo na dejanske izkušnje in potapljajo naprej v globine hrepenenja in fantazije, otipavajo družbene spodrsljaje in osebne ovire  ter iščejo pot iz zagat. Nikoli zgolj obsojajoče, vedno s kančkom upanja. Dolga leta je živela v Dublinu, kjer je bila keyboardistka in koavtorica irske rock-formacije The Ultra Montanes. Sedaj  deluje kot samostojna kantavtorica, njen glasbeni stil pa spominja na irsko-angleško tradicijo rocka, punka in popa – vendar vse to pomeša tudi s svojim koroško-slovenskim poreklom. Tako zažarijo njene pesmi v povsem samosvoji, otoško-kontinentalni luči.

Miha Brkinjač je baritonist, ki je začel svoje solopevsko izobraževanje v Ljubljani, od leta 2015 dalje pa študira pri Prof. Michailu Lanskoiju na Hochschule für Musik „Hanns Eisler“ v Berlinu. Predstavil se je že v več opernih in operetnih vlogah tako v Nemčiji, kot Sloveniji, med drugim v vlogah: grof Almaviva (Mozart: Figarova svatba), Pasquino (Haydn: Il mondo della luna), Don Andrès de Ribeira (Offenbach: La Périchole). Med koncertnimi nastopi izstopajo njegovi nastopi na koncertih samospevov Mikhaila Glinke v Russisches Haus der Wissenschaft und Kultur v Berlinu ter Schubertovih in Schumannovih samospevov v berlinski filharmoniji. Miha je poleg glasbenega aktiven tudi na igralskem področju. Med pomembnejše točke na njegovi igralski poti šteje  so-ustanovitev igralskega ansambla „KUD Škofljica“, s katerim je nastopil na odrih širom Slovenije.

Dogodek je potekal v četrtek, 21. 3. 2019, ob 18.00 uri v prostorih Veleposlaništva RS v Berlinu.

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko maila: info@drustvovtis.si.

Za dogodek skrbijo člani lokalnega odbora Društva VTIS:  Vid Švara, Marko Kolar in Sarah Siri Blejc.