VTIS Berlin 2018 – „Prihodnost je danes“

VTIS Berlin 2018

Prihodnost je danes

5. 6. 2018, ob 18.30 uri

Društvo VTIS skupaj z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Berlinu organizira dogodek »VTIS Berlin 2018 – Prihodnost je danes«, ki  je del globalne serije dogodkov »Slovensko znanje v svetu«. Z dogodkom spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki so se šolali ali se šolajo oz. raziskujejo na izobraževalnih inštitucijah v Nemčiji ali delujejo v gospodarstvu.

Dogodek bo potekal v torek, 5. 6. 2018, ob 18.30 v prostorih Veleposlaništva RS v Berlinu na naslovu Hausvogteiplatz 3-4, Berlin, Nemčija.

Čas Vsebina
18:30 – 18:40 Uvodni pozdrav: Sarah Siri Blejc, Društvo VTIS
18:40 – 18:50 Nagovor: Franc But, Veleposlanik RS v Berlinu
18:50 – 19:00 Nastop: Simona Turk, BA Music
19:00 – 19:10 Predstavitev: Dalibor Matijevič, dipl. inž. strojništva, CEO Smart Futuristic
19:10 – 19:20 Predstavitev: Alen Faljić, mag. posl. ved, Business Designer
19:20 – 19:30 Predstavitev: Sarah Siri Blejc, mag. farm., Jr. Pharmaceutical Manager
19:30 – 19:40 Predstavitev: Dr. Miha Milek, podoktorski raziskovalec na Inštitutu Max-a Delbrück-a v Berlinu
19:40 – 19:55 Okrogla miza in vprašanja udeležencev
19:55 – 20:00 Nastop: Simona Turk, BA Music
20:00 – Zaključek in druženje udeležencev v neformalnem vzdušju (Botschaft der Republik Slowenien, Hausvogteipl. 3, 10117 Berlin)
Več o govorcih

Dalibor Matijević je podjetnik, ki je svojo podjetniško pot začel v IT sektorju, leta 2011, vse do leta 2015 nanizal več kot 5 projektov. Medtem je vzporedno opravljal funkcijo managerja v tržni agenciji v Sloveniji, ter pomagal različnim mladim podjetnikom, za uspešen zagon svojih idej. Leta 2015 se je z ustanovitvijo podjetja Smart Futuristic pognal v takrat še povsem neznano področje, v problematiko zavržene hrane. Z inovativnim spletnim mednarodnin trgovanjem med podjetji, je osvojil Central Europen Startup Award, za najboljše slovensko podjetje, v kategoriji “data based”. Prepričal pa je tudi TechCrunch urednika, in osvojili drugo mesto na start-up tekmovanju TechCrunch Disrupt 2015.

Alen Faljić je poslovni oblikovalec, ki trenutno živi v Berlinu. Po uspešno zaključenem študiju smeri podjetništva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, je magisterij dokončal na dunajski poslovno-ekonomski univerzi Wirtschaftsuniversität Wien. Med časom študija je dobil priložnosti opravljati prakso pri znameniti oblikovalski svetovalni hiši IDEO. Po končanem študiju se je Alen pridružil IDEO Munich, kjer je delal kot poslovni oblikovalec in svetoval Fortune 500 podjetjem. Pri IDEO se je Alen naučil uporabe dizajn metodologij, ki so ena izmed najbolj popularnih in priznanih inovativnih metod zadnjih 20 let. Uporabljajo jo podjetja kot so Apple, Tesla, Facebook, Google, Slack, Zalando itn.

Sarah Siri Blejc je farmacevtka, ki trenutno živi v Berlinu in dela pri svetovno znanem inovativnem farmacevtskem podjetju Pfizer kot Jr. Pharmaceutical Manager, kjer je odgovorna predvsem za razvoj in implemenacijo medicinskih strategij na evropskem trgu. Študij farmacije je opravila na Fakulteti za farmacijo na Univerzi v Ljubljani, medtem pa je opravila celoletno izmenjavo in kasneje tudi raziskavo za magistrsko nalogo v Berlinu na Freie Universität Berlin. Svojo kariero je začela pri podjetju Pfizer na področju digitalne prodaje in marketinga, kjer je sodelovala pri implementaciji inovativnih digitalnih pristopov na področju trženja produktov.

Dr. Miha Milek je po izobrazbi biokemik in dela v skupini “Biologija RNA” na Inštitutu Maxa Delbrücka v Berlinu. Gre za raziskave izražanja genov v človeških celicah in molekularnih mehanizmov, ki imajo pomembno vlogo pri različnih boleznih. Poleg klasičnih poskusov v laboratoriju tudi analizira veliko količino podatkov, ki jih pridobiva s pomočjo metod visoke ločljivosti. V zadnjem času ga zanimajo nove metode, npr. merjenje izražanja genov v posameznih celicah in genomsko editiranje. Če ne bi bil znanstvenik, bi bil glasbenik.

Torek, 5. 6. 2018, ob 18.30 uri v prostorih Veleposlaništva RS v Berlinu na naslovu Hausvogteiplatz 3-4, Berlin, Nemčija.

Prijava sprejemamo preko spletnega obrazca.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko maila: info@drustvovtis.si.