VTIS Azija 2018

Prvo srečanje Društva VTIS v Aziji

Hong Kong, 28. 5. 2018, ob 19.30

Slovenci v Aziji se dobro zavedamo, da smo daleč od doma, ampak se kljub temu ne ustrašimo novih izzivov. Naš izziv v Društvu VTIS je organizacija prvega dogodka na tej strani sveta, na katerem se bomo prvič v živo srečali, spoznali in med seboj delili izkušnje. Dogodek se pripravlja v sodelovanju z Veleposlanistvom RS na Kitajskem in se bo odvil v ponedeljek 28. 5. 2018, na univerzi Hong Kong University of Science and Technology – HKUST, Clear Water Bay, Hong Kong ob 19.30.

Tematika dogodka bo osredotočena na medsebojnem spoznavanju: po predstavitvi s strani Veleposlaništva bomo slišali zgodbe VTISovcev, ki trenutno živijo v vzhodni in jugo-vzhodni Aziji, na koncu pa se še sprostili ob pogostitvi in prijetnem pogovoru. Vabimo te, da se nam pridružiš in delis tudi svojo zgodbo.

Azija je ogromna. Nisi iz Hong Konga? Pridružiš se nam lahko tudi preko Skypa! Podatke o tem, kako se nam pridružis preko Skypa, ti sporočimo pred dogodkom.

Upamo, da se bomo na koncu vsi strinjali, da Slovenija morda vseeno ni tako zelo daleč.

Čas Vsebina
19:30 – 20:00 Sproščeno druženje
20:00 – 20:15 Pozdrav in uvod predstavnika Društva VTIS
20:15 – 20:45 Predstavitev govorcev: Vid Skvarča (Kitajska), Mirjana Kuzma (Singapur/Hong Kong), Aleksander Djurka (Tajska)
20:45 – 21:00 Nagovor: Marjan Cencen  (bivši veleposlanik RS v Pekingu) in Bernard Lau (konzul v Hong Kongu)
21:00 – 21:15 Razprava
21:15 – Pogostitev in druženje v sproščenem vzdušju
Več o govorcih

Mirjana Kuzma je svoje izobraževanje začela na Fakulteti za Kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani in ga nadaljevala na post-doktorskem študiju v Singapurju na Nacionalni univerzi Singapur na Fakulteti za mehansko inženirstvo, v laboratoriju “Advanced Storage Materials”. Po študiju se je zaposlila v start-up podjetju Prochem, po treh letih pa začela projektno delati v svetovanju (“scientific consulting”) pri podjetju Efficiency Consulting. Po 7 letih življenja v Singapurju se z družino preselila v Hong Kong in se zaposlila kot znanstveni svetovalec na področju materialov (“Consulting Scientist”) pri Andrew Moore and Associates. Tu vodi skupino petih znanstvenikov iz različnih disciplin, ki ponujajo svoje strokovno znanje zavarovalniški industriji, kot arbitražni strokovnjaki.

Aleksander Djurka je vodja “Data Engineering and Data Warehouse” ekipe v jugovzhodno-Azijskem “e-commerce” podjetju v Singapurju, ki je del znanega kitajskega konglomerata Alibaba. Zanj je glavni fokus integracija in učinkovita uporaba podatkov za namene poslovnega poročanja in splošnih izboljšav na trgovinski platformi. Pred tem je eno leto delal v istem podjetju na Tajskem, pred selitvijo v Azijo pa se je uril v Ljubljanski pisarni A.T. Kearney. Diplomiral je na Fakulteti za Elektrotehniko na UL, in zaključil Master of General Management na Vlerick Business School v Belgiji.

Vid Skvarča je biotehnolog in poslovnež, ki trenutno živi ter dela v Šanghaju na Kitajskem. Med dodiplomskim in magistrskim študijem biotehnologije na Univerzi v Ljubljani je z učenjem kitajskega jezika in kitajske kulture na šanghajski univerzi Tongji obogatil naravoslovna znanja. Svojo strokovno pot je začel v podjetju BIA Separations, v katerem se je sprva posvetil marketingu in organizaciji mednarodnega simpozija, nato pa preusmeril v razvoj kromatografskih analitskih metod. Kasneje se je s pridobljenimi izkušnjami podal po nove izzive na Kitajsko, kjer zdaj pospešuje vstop BIA Separations na kitajski trg. Vid je tudi soustanovitelj poletne šole Shanghai Summer School, ki vsako leto za mesec dni na Kitajsko popelje skupino 60 študentov z vsega sveta. (https://val202.rtvslo.si/2018/04/vid-skvarca- sanghaj/)

Kraj

Dogodek se pripravlja v sodelovanju z Veleposlanistvom RS na Kitajskem in se bo odvil v ponedeljek 28. 5. 2018 zvečer na univerzi Hong Kong University of Science and Technology – HKUST, Clear Water Bay, Hong Kong ob 19.30.

Mogoča je tudi udeležba prek Skype klica.

Prijave so obvezne! Prijavite se tukaj.

V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj se obrnite na elektronski naslov: info@drustvovtis.si