Tradicionalni VTIS Berlin 2018

VTISovci smo se že tretje leto zapored družili v Berlinu. V sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Berlinu smo organizirali tradicionalni dogodek VTIS Berlin 2018: Slovensko znanje v svetu, ki je del globalne serije dogodkov društva, s katerim spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki so se šolali ali se šolajo oz. raziskujejo na izobraževalnih inštitucijah v Nemčiji ali delujejo v gospodarstvu.

Dogodek je potekal v torek, 5. 6. 2018, v prostorih Veleposlaništva RS v Berlinu. S kratkim nagovorom ga je otvoril g. Franc But, veleposlanik RS v Berlinu. Prvo predstavitev je imel Dalibor Matijevič, podjetnik, ki je svojo podjetniško pot začel v IT sektorju, leta 2011, vse do leta 2015 nanizal več kot 5 projektov. Sledila je predstavitev Alena Faljića, poslovnega oblikovalca, ki je poslušalcem povedal nekaj o eni izmed najpopularnejših in najbolj priznanih inovativnih dizajn metodologij. Naslednja je svoje izkušnje predstavila farmacevtka Sarah Siri Blejc, ki se pri znanem inovativnem farmacevtskem podjetju ukvarja predvsem z razvojem in implementacijo medicinskih strategij na evropskem trgu. Kot zadnji se je predstavil biokemik dr. Miha Milek,  ki se trenutno v okviru skupine ”Biologija RNA” ukvarja z raziskavami izražanja genov v človeških celicah in molekularnih mehanizmov, ki imajo pomembno vlogo pri različnih boleznih. Med samimi predstavitvami zanimivih govorcev, je večer s svojim glasbenim nastopom popestrila Simona Turk. Dogodek smo zaključili z manjšo pogostitvijo in neformalnim druženjem.