Sloven’c v Britaniji: od izzivov do priložnosti

29. 5. 2018, ob 18.00

Si tudi ti eden izmed tistih Slovencev, ki smo zašli na Otok in si poiskali nove izzive in priložnosti? Imaš tudi ti zbirko hecnih zgodb o spopadanju z britansko diplomacijo in njihovim humorjem? Tudi ti iščes nove načine povezovanja s Slovenijo?

Od asimilacije Slovencev v Britaniji do asimilacije britanskih Slovencev v slovenskem okolju – od medijskega buma o “begu možganov” do iskanja rešitev za krepitev “kroženja znanja” – o tem in še o čem se bomo pogovarjali s šestimi člani Društva VTIS na okrogli mizi, 29. maja 2018 ob 18.00 v prostorih Europe House, 32 Smith Square, London SW1P 3EU. Po okrogli mizi te vabimo na kratko delavnico, s katero bi radi izvedeli več tudi o tvojih osebnih izzivih, ki jih imaš kot v tujini živeči in izobraženi Slovenec ter o idejah za izboljšanje stanja. Društvo VTIS organizira dogodek skupaj z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Združenem kraljestvu.

Čas Vsebina
18:00 – 18:30 Prihod udeležencev, sproščeno druženje
18:30 – 19:00 Uvodni pozdrav:

• Veleposlanik Republike Slovenije v Združenem kraljestvu
  • Kristi Hodak, članica upravnega odbora Društva VTIS
19:00 – 20:15 Okrogla miza: “Od izzivov do priložnosti”
20:15 – 20:45 Ko-kreativna delavnica: “VTIS Izzivi”
20:45 – 22:00 Pogostitev
22:00 – Druženje v bližnjem pubu
Več o govorcih

Neža Vadnjal je leta 2016 diplomirala iz medicinske genetike na Queen Mary University of London. V tem času se je izobraževala tudi na University of California Irvine. Po končanem dodiplomskem študiju se je pridružila doktorskemu programu inštituta Laboratory for Molecular Cell Biology na University College London. Tam se je pridružila raziskovalni skupini za celično biofiziko pod vodstvom Ewe Paluch, ki se ukvarja z razumevanjem pomena mehanskih lastnosti celičnega korteksa in kako spremembe le teh vplivajo na obliko celice.

Miha Pipan je soustanovitelj in CSO podjetja Entomics Biosystems. Miha, po izvoru ‘Krašovc’, je v UK prišel leta 2012 kot novopečeni študent. Dodiplomski (BA) in magistrski (MSci) študij je opravil na University of Cambridge, s specializacijo v biokemiji. Med magistrskim študijem je skupaj s tremi alumni ustanovil podjetje Entomics, ki si prizadeva razvijati biotehnološke rešitve za rastoči trg trajnostnih živalskih krm na bazi insektov (‘insects-for-food-and-feed’).

Jure Sokolić je Research Associate na King’s College London, kjer se ukvarja z aplikacijami strojnega učenja v medicinske namene. Leta 2013 je doktoriral iz električnega in elektronskega inžineringa na University College London. Jure je tudi preživel semester na Duke University, kjer se je ukvarjal s programiranjem algoritmov, ki lahko računalnikom omogočijo, da razločijo med različnimi objekti  (computer vision).

Maj Plemenitaš je akademik in raziskovalec na University College London, kjer je direktor Cross Scale Design Research na Bartlett School of Architecture in uči na dodiplomskih in podiplomskih programih. Maj je prav tako ustanovitelj in direktor Linkscale, večkrat nagrajenega design studia, in soustanovitelj oblikovalsko-raziskovalne prakse Amphibious Lab. V preteklosti je Maj predaval in razstavljal na Royal Academy of Arts, Venice Biennale ter na AIA New York Chapter Centre for Architecture.

Dr. Jana Javornik je senior lecturer na University of East London, kjer je tudi direktorica Noon Centre for Equality and Diversity in Business. Janino raziskovalno delo se osredotoča na socialno državo, starševsko zaposlovanje in družinsko problematiko. Jana sodeluje kot urednik z mnogimi znanstvenimi publikacijami, med drugim tudi z Journal of Family Studies ter Journal of Comparative Policy Analysis. Od leta 2017 Jana sodeluje z Univerzo v Ljubljani kot raziskovalka Centra za socialno psihologijo na Fakulteti za družbene vede.

Torek, 29. 5. 2018, ob 18.00 v prostorih Europe House 32 Smith Square, London SW1P 3EU.

Prijavni obrazec lahko najdete tukaj.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko maila: info@drustvovtis.si.