Zbiranje nominacij za leto 2019

SKLIC ZA ZBIRANJE NOMINACIJ ZA PRIZNANJE ‘VTIS LETA 2019’

Društvo VTIS s podelitvijo priznanja ”VTIS leta” prepoznava in obeleži najpomembnejša, najvidnejša in najvplivnejša prizadevanja ter odličnosti pri procesih kroženja znanja med slovenskimi državljani v tujini in v Republiki Sloveniji. Podelitev priznanja je del prizadevanj v okviru poslanstva Društva VTIS, da spodbuja povezovanje in sodelovanje med Slovenci v tujini in v matični državi na področju znanosti, izobraževanja, raziskovanja ter profesionalnega razvoja. Priznanje je namenjeno ozaveščanju slovenske javnosti o priložnostih, ki jih za razvoj matične države predstavljajo znanje in izkušnje v tujini izobraženih Slovencev. Hkrati pa je priznanje ”VTIS leta” zahvala in izkaz spoštovanja posameznikom in skupinam, ki s svojim zgledom navdihujejo člane društva in širšo javnost.

V ta namen objavljamo javni poziv za nominacijo kandidatur za priznanje ”VTIS leta” za leto 2019 skladno s Pravilnikom Priznanje ”VTIS leta”: postopek, pravila in pogoji (v nadaljevanju: Pravilnik).

Za priznanje ”VTIS leta” lahko nominirate posameznika ali skupino, ki je sodelovala v okviru skupnega projekta ali dejavnosti. Priznanje ”VTIS leta” se podeljuje slovenskim državljanom (izjemoma tudi osebam, ki niso državljani pod pogoji iz Pravilnika). Priznanje se podeljuje za naslednje vrste dosežkov, ki vključujejo sodelovanje Slovencev v tujini in v matični državi:

a) skupni raziskovalni projekt,

b) spodbujanje mobilnosti in prenosa znanja na področju znanosti, raziskovanja ali izobraževanja,

c) sodelovanje na področju profesionalnega in kariernega razvoja,

d) druge oblike sodelovanja v okviru uresničevanja namenov in ciljev Društva VTIS.

Nominacije se predložijo na nominacijskem obrazcu za priznanje ”VTIS leta” do vključno 07. 11. 2019 (prijave pošljite na naš elektronski naslov: info@drustvovtis.si).