Prvi VTIS 2018 – iz Slovenije v svet

Ljubljana, 6. avgust 2018, ob 18. uri

Dragi bodoči študentje in raziskovalci!

Društvo VTIS je za vse, ki se v akademskem letu 2018/19 prvič odpravljate v tujino, organiziralo dogodek, na katerem ste imeli priložnost za medsebojno spoznavanje in mreženje. Pridružili so se nam tudi slovenski alumniji tujih univerz, ki so predstavili svoje izkušnje in podali nekaj nasvetov o študiju in raziskovanju ter življenju v tujini nasploh. Alumniji so bodočim študentom in raziskovalcem prav tako odgovarjali na vprašanja.

Ob tem pa vsem, ki razmišljate o začetku ali nadaljevanju svoje študijske poti v tujini, ter potrebujete kakšen nasvet ali vzpodbudo pri tem, predstavljamo projekt VTIS Mentorstvo, ki povezuje člane Društva VTIS s študenti, ki razmišljajo o študiju v tujini, se prijavljajo ali začenjajo karierno pot na sorodnih področjih, državah ali ustanovah.

Dogodek je potekal v ponedeljek,  6. 8. 2018, s pričetkom ob 18. uri v prostorih odvetniške družbe Schoenherr (Tomšičeva ulica 3, 1000 Ljubljana).

Čas Vsebina
18.00 – 18.15 Pozdrav in uvod: Andreja K. Bogataj, predsednica Društva VTIS

Predstavitev projekta VTIS Mentorstvo: Matevž Poljanc, član ekipe VTIS Mentorstva

18.15 – 18.50 Okrogla miza: Izkušnje študija v tujini

Moderatorka: Aja Ropet-Knez, članica Društva VTIS

18.50 – 19.00 Razdelitev v skupine po državah
19.00 – 19.15 Delo po skupinah: izmenjava izkušenj glede študija
19.15 – 19.30 Delo po skupinah: Praktični napotki za življenje v tujini
19.30 – 20.00 Delo po skupinah: Kaj potem? Zaposlitvene možnosti v regiji in v Sloveniji; predstavitev zlatih partnerjev Društva VTIS: Odvetniška družba Schoenherr in svetovalna družba The Boston Consulting Group (BCG)
Več o govorcih

Eva Možina je odvetnica v slovenski podružnici Odvetniške pisarne Schoenherr. Specializirana je za korporacijsko pravo, združitve in prevzeme (M&A), v pisarni pa vodi tudi oddelek za startupe in oddelek za delovno pravo. Diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (univ. dipl. prav.), zaključila pa je tudi podiplomski študij na Univerzi v Amsterdamu (LL.M., International Trade and Investment Law).

Lilit Zavašnik je pripravnica v slovenski podružnici Odvetniške pisarne Schoenherr od leta 2013. Glavno področje njenega dela je gospodarsko pravo (združitve in prevzemi), pred tem pa je izkušnje pridobivala na številnih projektih s področja bančništva in financ. Diplomirala je na Univerzi v Mariboru, kjer je trenutno študentka doktorskega študija. V času dodiplomskega študija je dva semestra študirala na Kingston Law School v Londonu.

Alek Pikl je študent elektro- in informacijske tehnike na Tehniški Univerzi v Münchnu (TUM). Glavno področje zanimanja je avtomatizacija, predvsem v prometu, na čemer je začel delati pri študentskem projektu TUfast Driverless, kjer so razvijali avtonomni dirkalnik v okviru študentske dirke Formula Student Germany. Hkrati se je zaposlil na raziskovalnem inštitutu Fortiss GmbH na projektu Providentia, ki se ukvarja s povezovanjem med vozili samimi ter infrastrukturo (V2X). Na istem projektu (V2X), le bolj praktično naravnanem in s poudarkom na sami komunikaciji (5G), je kasneje delal tudi pri podjetju Intel.

Nikola Vuković je v globalni svetovalni družbi The Boston Consulting Group (BCG) član vodstvenega tima za Jugovzhodno Evropo. 12 let svetuje upravam vodilnih regijskih in evropskih podjetij v panogi izdelkov za široko potrošnjo, trgovinski panogi, bančništvu in telekomunikacijah. Njegova specializacija so strategije rasti, strateška vprašanja na področju prodaje in marketinga ter razvoj obsežnih programov prestrukturiranj podjetij. Je član globalnega tima BCG Marketing, Sales & Pricing Practice Area, ki kroji trende in razvija revolucionarne rešitve na področjih marketinga, prodaje in cenovnih strategij. Opravil je magistrski študij ekonomskih znanosti na London School of Economics (LSE) v Veliki Britaniji, in sicer s področja ekonomije tranzicije in prestrukturiranja podjetniškega in bančnega sektorja. Pred tem se je šolal v Avstriji na področju mednarodnega poslovanja in končal dodiplomski študij iz mednarodnih odnosov na Univerzi v Ljubljani.

V ponedeljek, 6. avgusta 2018 ob 18.00 uri v poslovnih prostorih zlatega partnerja Društva VTIS Odvetniška pisarna Schoenherr na naslovu Tomšičeva ulica 3, 1000 Ljubljana

Dogodek je potekel.

Za dodatne informacije prosimo, da nam pišite na info@drustvovtis.si.