Prvi VTIS 2018 – iz Slovenije v svet

Ljubljana, 6. avgust 2018

Dragi bodoči študentje in raziskovalci!

Društvo VTIS za vse, ki se v akademskem letu 2018/19 prvič odpravljate v tujino, organizira dogodek, na katerem boste imeli priložnost za medsebojno spoznavanje in mreženje, pridružili pa se bodo tudi slovenski alumniji tujih univerz, ki bodo predstavili svoje izkušnje in podali nekaj nasvetov o študiju in raziskovanju ter življenju v tujini nasploh. Alumniji bodo bodočim študentom in raziskovalcem prav tako odgovarjali na morebitna vprašanja.

Ob tem pa vsem, ki razmišljate o začetku ali nadaljevanju svoje študijske poti v tujini, ter potrebujete kakšne nasvet ali vzpodbudo pri tem, predstavljamo projekt VTIS Mentorstvo, ki povezuje člane Društva VTIS s študenti, ki razmišljajo o študiju v tujini, se prijavljajo ali začenjajo karierno pot na sorodnih področjih, državah ali ustanovah.

Dogodek bo potekal v ponedeljek,  6. 8. 2018, s pričetkom ob 18. uri v prostorih odvetniške družbe Schoenherr (Tomšičeva ulica 3, 1000 Ljubljana).

Dogodek “Prvi VTIS: iz Slovenije v svet” je namenjen študentom in raziskovalcem, ki se v akademskem letu 2018/19 prvič odpravljajo na študij oz. raziskovalno delo v tujino ali  so že v tujini in menjajo državo oz. univerzo. Na dogodku bodo študenti in raziskovalci imeli priložnost za medsebojno spoznavanje in mreženje, pridružili pa se bodo tudi slovenski alumniji tujih univerz, ki bodo predstavili svoje izkušnje in podali nekaj nasvetov o študiju in raziskovanju ter življenju v tujini nasploh. Alumniji bodo bodočim študentom in raziskovalcem prav tako odgovarjali na morebitna vprašanja.

V društvu bomo poskusili zagotoviti, da bodo na dogodku prisotni alumniji, ki so študirali v državah in na univerzah, kamor se odpravljajo bodoči študenti in raziskovalci, tako da bodo posredovane informacije neposredno relevantne za udeležence. Sledilo bo mreženje z manjšo pogostitvijo, po dogodku pa bomo druženje nadaljevali v neformalnem vzdušju na lokaciji v centru Ljubljane.

Več o govorcih

Eva Možina je odvetnica v slovenski podružnici Odvetniške pisarne Schoenherr. Specializirana je za korporacijsko pravo, združitve in prevzeme (M&A), v pisarni pa vodi tudi oddelek za startupe in oddelek za delovno pravo. Diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (univ. dipl. prav.), zaključila pa je tudi podiplomski študij na Univerzi v Amsterdamu (LL.M., International Trade and Investment Law).

Lilit Zavašnik je pripravnica v slovenski podružnici Odvetniške pisarne Schoenherr od leta 2013. Glavno področje njenega dela je gospodarsko pravo (združitve in prevzemi), pred tem pa je izkušnje pridobivala na številnih projektih s področja bančništva in financ. Diplomirala je na Univerzi v Mariboru, kjer je trenutno študentka doktorskega študija. V času dodiplomskega študija je dva semestra študirala na Kingston Law School v Londonu.

Aja Ropet Knez je študirala ekonomijo in sociologijo na University of York v Veliki Britaniji, zatem pa na podiplomski ravni mednarodno ekonomsko politiko na univerzi Sciences Po v Parizu. V času študija je opravila prakse pri slovenskem predstavništvu pri OECD in nemški organizaciji za mednarodno sodelovanje GIZ v Frankfurtu. Trenutno je Aja zaposlena kot višja svetovalka v oddelku poslovnega svetovanja pri družbi Deloitte Slovenija.

Andreja K. Bogataj je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani. V času študija je opravljala enoletno izmenjavo na Ruprecht-Karls Universität v Heidelbergu in opravljala večmesečno prakso na Veleposlaništvu v Berlinu. Za podiplomski študij LL.M. na Ludwig-Maximilians-Universtät München iz nemškega prava je prejela štipendijo nemške fundacije KAAD. Po uspešno končanem študiju se je zaposlila kot mlada raziskovalka na Max-Planck inštitutu za socialno pravo in socialno politiko v Münchnu, kjer pripravlja doktorat. Je tudi predstavnica doktorskih študentov inštituta.

V ponedeljek, 6. avgusta 2018 ob 18.00 uri v poslovnih prostorih zlatega partnerja Društva VTIS Odvetniška pisarna Schoenherr na naslovu Tomšičeva ulica 3, 1000 Ljubljana

Obvezne prijave preko spletnega obrazca.

Za dodatne informacije prosimo, da nam pišite na info@drustvovtis.si.