Druženje članov in prijateljev Društva VTIS v Bruslju

V Belgiji so sezono letnih VTIS-ovih dogodkov otvorili nekoliko drugače. Člani in prijatelji Društva VTIS so se 3. marca 2018 zbrali v prijetnem in sproščenem okolju ter poklepetali v pravem bruseljskem vzdušju pivnice BrewDog. Dogodek je združil 25 udeležencev iz akademskih krogov, evropskih institucij, gospodarstva in ostalih sektorjev, ki jih zanima konstruktivno povezovanje in sodelovanje Slovencev v tujini. Navzoče so najprej pozdravili člani VTIS-ovega lokalnega odbora Belgije Anže Švara, Mojca Erjavec, Nina Turk in Ajda Gracia Golob. Predstavili so pester program aktivnosti za leto 2018, ki bo zajemal dva osrednja dogodka: okroglo mizo o priložnostih in izzivih v sodobnem kmetijstvu, ki se bo odvila 24. aprila na Stalnem predstavništvu RS pri EU, ter jesenski dogodek Slovensko znanje v svetu. Razpravi o programu je sledilo prijetno druženje. Vsi prisotni pa so skupaj z novo izvoljenim lokalnim odborom Belgije zaključili, da se takšen prijeten dogodek vsekakor še ponovi.