Prvi VTIS 2019 – iz Slovenije v svet

sreda, 28. avgust 2019, ob 17. uri

Ljubljana

Dragi bodoči študentje in raziskovalci!

Društvo VTIS za vse, ki se v akademskem letu 2019/20 prvič odpravljate v tujino, organizira dogodek, na katerem boste imeli priložnost za medsebojno spoznavanje in mreženje. Pridružili so se nam tudi slovenski alumniji tujih univerz, ki bodo predstavili svoje izkušnje in podali nekaj nasvetov o študiju in raziskovanju ter življenju v tujini nasploh. Alumniji bodo bodočim študentom in raziskovalcem prav tako odgovarjali na vprašanja.

Ob tem pa vsem, ki razmišljate o začetku ali nadaljevanju svoje študijske poti v tujini, ter potrebujete kakšen nasvet ali vzpodbudo pri tem, predstavljamo projekt VTIS Mentorstvo, ki povezuje člane Društva VTIS s študenti, ki razmišljajo o študiju v tujini, se prijavljajo ali začenjajo karierno pot na sorodnih področjih, državah ali ustanovah.

Dogodek bo potekal v sredo,  28. 8. 2019, s pričetkom ob 17.00 uri v prostorih Pravne fakultete v Ljubljani (soba Klub PF; naslov: Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana)

Čas Vsebina
17.00 – 17.15 Pozdrav in uvod: Gala Rogelj, članica upravnega odbora Društva VTIS

Predstavitev projekta VTIS Mentorstvo: Matevž Poljanc, član ekipe VTIS Mentorstva

17.15 – 17.50 Okrogla miza: Izkušnje študija v tujini
Gala Rogelj, članica upravnega odbora Društva VTIS
17.50 – 18.00 Razdelitev v skupine po državah
18.00 – 19.00 Delo po skupinah: izmenjava izkušenj glede študija
19.15 – 19.00 Delo po skupinah: Praktični napotki za življenje v tujini

Zaposlitvene možnosti v regiji in v Sloveniji; predstavitev zlatega partnerja Društva VTIS: svetovalna družba The Boston Consulting Group (BCG)

19.00 – 20.00 Pogostitev in druženje
Več o govorcih

Dr. Teja Pristavec je sociologinja in podatkovna znanstvenica ter podoktorska raziskovalka v Social and Decision Analytics Division (SDAD) na Biocomplexity Institute and Initiative, University of Virginia. Diplomirala je iz kulturologije na Univerzi v Ljubljani ter magistrirala in doktorirala iz sociologije na Rutgers, The State University of New Jersey. Njeno področje raziskovanja so statistična metodologija, sociologija zdravja in družbena gerontologija. Na SDAD z multidisciplinarno skupino razvija analitska orodja za vladne, vojaške in industrijske projekte, ki izboljšujejo lokalno infrastrukturo ter kvaliteto življenja v Washingtonu in okolici. Uživa v osvajanju novih kvantitativnih pristopov k družboslovnim vprašanjem, uporabi podatkovne znanosti za družbeno dobro, mentorstvu in odpiranju znanosti širši javnosti.

Jakob Travnik je svoj študij arhitekture pričel v studiu svetovno priznane arhitekte Zahe Hadid. V letošnjem letu je pod okriljem Kazuyo Sejima z odliko zaključil magistrski študij na Universität für angewandte Kunst na Dunaju. Jakob je soustvarjal številne projekte, tako v Sloveniji kot v tujini. Prve izkušnje je nabiral v Londonu (Jonathan Louth Architects, London Architectural Consultancy) ter v Sloveniji (Dekleva – Gregorič Architects, Sadar Vuga Architects) in v sklopu samostojnih projektov na Dunaju. Od leta 2014 je tudi pobudnik in eden izmed soustvarjalcev 2-tedenske poletne šole pod imenom AA Visiting School nanotourism, ki kreativno raziskuje vlogo arhitekture pri ustvarjanju pogojev za alternativne, lokalno generirane in lokalno specifične izkušnje turizma v Sloveniji in po svetu. Koncept nanoturizma, ki ga je so-ustvarjal v sklopu bienala oblikovanja BIO50 leta 2014, zdaj razvija naprej kot del doktorskega študija na TU na Dunaju. Jakob je prejel številna odlikovanja, soustvarja arhitekturno revijo Outsider, trenutno je del mednarodne delovne skupine na bienalu oblikovanja BIO25 v Ljubljani ter predava v sklopu AA poletne šole ter na TU (Tehnični univerzi) na Dunaju.

Alek Pikl je študent elektro- in informacijske tehnike na Tehniški Univerzi v Münchnu (TUM). Glavno področje zanimanja je avtomatizacija, predvsem v prometu, na čemer je začel delati pri študentskem projektu TUfast Driverless, kjer so razvijali avtonomni dirkalnik v okviru študentske dirke Formula Student Germany. Hkrati se je zaposlil na raziskovalnem inštitutu Fortiss GmbH na projektu Providentia, ki se ukvarja s povezovanjem med vozili samimi ter infrastrukturo (V2X). Na istem projektu (V2X), le bolj praktično naravnanem in s poudarkom na sami komunikaciji (5G), je kasneje delal tudi pri podjetju Intel.

Aljoša Marković je magistrski študent financ nepremičnin na Univerzi v Cambridgu. Pred tem je zaključil dodiplomski študij na London School of Economics. V času študija je bil dobitnik Kadas Family štipendije in Zoisove štipendije. delovne izkušnje pa je v študijskih letih nabiral v podjetjih A. T. Kearney in Rocket Internet SE. Aljoša je tudi soustanovitelj UniStudyNotes in ustanovitelj aplikacije Rate my Module za ocenjevanje modulov na London School of Economics.

Dogodek bo potekal v sredo,  28. 8. 2019, s pričetkom ob 17. uri v prostorih Pravne fakultete v Ljubljani (soba Klub PF; naslov: Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana)

Prijave na dogodek preko spletnega obrazca.

Za dodatne informacije prosimo, da nam pišite na info@drustvovtis.si.