Prvi VTIS 2018 petič

Društvo VTIS je letos tradicionalno že petič zapored organiziralo dogodek »Prvi VTIS – iz Slovenije v svet«, ki je bil namenjen študentom in raziskovalcem, ki se v akademskem letu 2018/19 prvič odpravljajo v tujino. Dogodek je potekal v ponedeljek, 6. 8. 2018, na sedežu zlatega partnerja društva, Odvetniške pisarne Schoenherr. 

Navzoče je najprej nagovorila predsednica Društva VTIS, Andreja K. Bogataj, ki se je vsem udeležencem zahvalila za udeležbo in na kratko predstavila delovanje in pomen društva. Sledila je predstavitev programa »VTIS Mentorstvo« s strani člana Društva VTIS Matevža Poljanca. Namen projekta VTIS Mentorstvo je povezovanje članov Društva VTIS, t. i. “VTIS mentorjev” z dijaki in študenti, ki razmišljajo o študiju v tujini, se prijavljajo ali začenjajo karierno pot na sorodnih področjih, državah ali ustanovah.

Program se je nadaljeval z okroglo mizo, na kateri so sodelovali moderatorka Aja Homar-Knez, Eva Možina in Lilit Zavašnik iz Odvetniške pisarne Schoenherr in Nikola Vuković iz svetovalne družbe The Boston Consulting Group (BCG) ter študent Alek Pikl. Gostje so podali zanimive informacije in nasvete iz lastnih izkušenj glede študija in življenja v tujini. Vsi so poudarili, da te tujina navduši s širino in veliko paleto možnosti. Razpravljalci so ugotovili, da te tujina oblikuje ter ti navsezadnje pomaga ugotoviti, kaj si v življenju resnično želiš. Govorci na okrogli mizi so poudarili, da so spoznali zanimive ljudi z vsega sveta, s katerimi so še vedno v stikih, tako zasebno kot poslovno. Sledilo je druženje po skupinah glede na to, v katero državo gredo udeleženci študirat. Obiskovalci so z zanimanjem spraševali in debatirali z našimi gosti in alumniji.