Prvi dogodek v letu 2019 (Berlin)

Društvo VTIS je v četrtek, 21. 3. 2019, zelo uspešno izpeljalo prvi dogodek v letu 2019! V sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije smo organizirali tradicionalni dogodek “VTIS Berlin 2019: VTIS-ov glasbeni mozaik”, tokrat je bil dogodek glasbeno-umetniško obarvan. Letošnja tematika se je nanašala na vrhunske umetnike, ki delujejo že dlje časa v Nemčiji, prav tako pa imajo izkušnje iz Slovenije. Skozi pogovor s slovenskimi umetniki, ki delujejo v tujini, so se udeleženci pobližje spoznali s pogoji za ustvarjanje v Nemčiji in matični državi. Predstavitve so sledili nastopi: Teika se je predstavila z dvema avtorskima pesmima, Miha Brkinjač z enim odsekom iz opere in pa devetletna Teodora z eno od avtorskih skladb in eno uspešnico. Sledila je okrogla miza, katere glavna tema razprave so bili pogoji za ustvarjanje v Berlinu ter možnosti umetnikov za vrnitev v matično državo. Večer se je zaključil  s sproščenim druženjem z gosti in obiskovalci.

Društvo VTIS se lepo zahvaljuje zelo aktivnim članom nemškega lokalnega odbora: Marku Kolarju, Sarah Siri Blejc in Vidu Švari, ki so poskrbeli za odlično organizacijo dogodka!