Premierno: VTIS na Danskem

VTIS Kopenhagen 2019

Slovensko znanje v svetu

11. 4. 2019, ob 18.00

Društvo VTIS vas vabi na premierni dogodek skandinavskega odbora Društva VTIS na Danskem, z naslovom ‘VTIS Danska 2019: VTIS se predstavi’. Dogodek spada v serijo dogodkov društva ‘Slovensko znanje v svetu’, katerih namen je spodbujati povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih ali gospodarskih institucijah v tujini. Z odličnimi govorci, slovenskimi raziskovalci na Danskem ter bližnji Švedski, bomo spregovorili o njihovi profesionalni poti ter kaj jih je pripeljalo na sever Evrope. Predstavitvam bo sledila manjša pogostitev na slovenskem veleposlaništvu, zatem pa neformalno druženje v baru Atze Peng, kjer nam bo Anže Pihler postregel z degustacijo njegovih koktajlov. Na dogodek so vljudno vabljeni tudi vaši prijatelji in znanci, ki jih tovrstni dogodki zanimajo.

Dogodek bo potekal v četrtek, 11. aprila 2019, ob 18.00 uri v prostorih Veleposlaništva RS v Kopenhagnu na naslovu Amaliegade 6, 1256 København, Danska.

Čas Vsebina
18:00 – 18:05 Uvodni nagovor gostitelja (veleposlanik)
18:05 – 18.15 Uvodni pozdrav in predstavitev Društva VTIS (predstavnik društva)
18:15 – 18:20 Glasbena točka 1.
18:20 – 19:20
Predstavitve gostov:
– Aleksandra Gregorič
– Eva Vrtačnik
– Matic Hriberšek
– Katja Kozjek
19:20 – 19:25 Glasbena točka 2.
18:25 – 19:35 Sklepi
19:35 – 20.00 Sprejem udeležencev in mreženje
20:00 – Neformalno druženje ob degustaciji koktejlov v Baru Atze Peng (naslov: Enghavevej 56, Copenhagen)
Več o govorcih

Aleksandra Gregorič je izredna profesorica na Katedri za Strategijo in Inovativnost na Copenhagen Business School (Danska) in gostujoča profesorica na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je bila tudi zaposlena pred odhodom v Kopenhagen. Aleksandra je doktorirala je iz ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ter opravila znanstveni magisterij iz ekonomije in bančništva na Univerzi v Sieni (Italija). V času doktorskega študija in takoj za tem se je izpopolnjevala na European Center for Advanced Research in Economics and Statistics (ECARES) v Bruslju ter na Stockholm School of Economics na Švedskem. Raziskovalno se Aleksandra ukvarja s področjem upravljanja podjetij, zlasti vprašanjem vpliva in vključenosti žensk v upravljanje podjetij ter učinkov sodelovanja zaposlenih v upravljanju.  V raziskovalnem delu Aleksandra združuje ekonomijo in sociologijo z namenom proučiti kako širše institucionalno okolje (pravila, socialne norme in vrednote) vpliva na razvoj in učinek različnih mehanizmov upravljanja podjetij. Izsledke raziskav redno objavlja v priznanih mednarodnih revijah, zanje pa je prejela tudi več mednarodnih priznanj.

Matic Hriberšek je doktorski študent organske kemije na Univerzi v Uppsali. Dodiplomski študij (BSc) je opravil na University of Nottingham v Veliki Britaniji, kjer je diplomiral iz kemije in biologije (Natural Sciences). Magistrski študij je nadaljeval na Univerzi v Štokholmu na oddelku za organsko kemijo kjer je delal na razvoju novih organskih reakcij nitrosoarenov. Njegovo magistrsko delo je bilo tudi objavljeno v znanstvenem članku. Leta 2017 je pričel z doktorskim študijem organske kemije na Univerzi v Uppsali, pod vodstvom dr. Lukasza Pilarskega. Matic trenutno dela na razvoju novih selektivnih reakcij z arini ter mehanističnimi študijami le-teh. S svojim delom se redno predstavlja tudi na mednarodnih konferencah.

Katja Kozjek prihaja iz okolice Ljubljane, zadnji dve leti živi na jugu Švedske, v Lundu. Dodiplomski študij (BSc) mikrobiologije je opravila na Univerzi v Ljubljani, Biotehniška fakulteta. Na Univerzi v Innsbrucku, Avstrija je nadaljevala z magistrskim študijem (MSc) na oddelku za mikrobiologijo. V magistrski nalogi se je osredotočala na anaerobno razgradnjo lignoceluloze, produkcijo bioplina in sestavo mikrobne združbe v vampni tekočini goveda. V tem času se je navdušila nad raziskovalnim delom. Leta 2017 je pričela z doktorskim študijem biologije na Univerzi v Lundu, pod mentorstvom prof. Katarine Hedlund. V svoji doktorski nalogi, ki združuje področji mikrobne ekologije in bioinformatike, preučuje kako podnebne spremembe, predvsem zmanjšana precipitacija, vplivajo na funkcije mikroorganizmov v zemlji.

Eva Vrtačnik – glasbena točka in predstavitev

Prijavve sprejemamo preko spletnega obrazca.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko maila: info@drustvovtis.si.

Za dogodek skrbita člana lokalnega odbora Društva VTIS: Matic Hriberšek in Anže Švara.