Predsednica Društva VTIS na 5. znanstveni konferenci v Londonu

Predsednica Društva VTIS Andreja K. Bogataj se je konec maja udeležila 5. znanstvene konference v Londonu, ki je potekala v sklopu berlinskega procesa (The Berlin Process) in je bila namenjena državam zahodnega Balkana, Konferenco sta organizirali The Royal Society in nemška Leopoldina. Dogodka so se udeležili predsedniki akademij znanosti in umetnosti iz regije, številni rektorji univerz, vrhunski mladi znanstveniki, veleposlaniki ter diplomanti. Na plenarnem zasedanju je predsednica predstavila poslanstvo in delovanje Društva VTIS, ki bi lahko predstavljal primer dobre prakse za ostale države v regiji. Koncept društva je naletel na veliko zanimanje in odobravanje udeležencev. V glavne povzetke konference je bil tako zapisan pomen internacionalizacije znanosti ter pospeševanja sodelovanja domačih znanstvenikov z akademiki živečimi v tujini.

Podrobnosti o konferenci lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.leopoldina.org/en/events/event/event/2719/