Predbožično mreženje VTISovcev v Veliki Britaniji

V nedeljo, 15. decembra, smo se VTISovci in simpatizerji društva družili v Londonu na zadnjem, predbožičnem srečanju v Veliki Britaniji. Dogodek je bil namenjen tistim, ki iščejo gospodarske priložnosti med Veliko Britanijo in Slovenijo in vsem, ki vedo, da ima Britanski lokalni odbor vedno super pogostitev, ki je ni vredno zamuditi. Govorili smo o tem, kam po informacije in kje najti nove priložnosti oziroma kako si jih ustvariti. O tem in svojih izkušnjah so govorili naši panelisti.

Po sproščenem mreženju v stilu speed dating-a sta Iztok Hvala, arhitekt in soustanovitelj Idrije 2020, in Luka Topolovec, direktor slovensko-britanske digitalne agencije Equaleyes, predstavila svoje izkušnje s delovanjem med Slovenijo in Veliko Britanijo, Branko Drobnak, predsednik kluba Poslovnih Angelov Slovenije, pa je preko video klica z nami delil nasvete o podpori, ki jo kot podjetniki na začetku svoje poti lahko najdemo v Sloveniji. O samozavestnemu in efektivnemu prepričevanju in komunikaciji pa nam je več povedal tudi Marcus Ferrar. Več o govorcih si lahko preberete tukaj, na VTISovi Facebook skupini pa so objavljeni tudi posnetki predstavitev.

Nekaj ključnih točk (learnings) iz predbožičnega druženja:
1. Še posebej pri sodelovanju s tujino je pomembno, da se zavedamo svoje vrednosti, zaupamo svojemu znanju in razumemo, kako nas stranke dojemajo – ali smo zanje le poceni delovna sila ali nam zaupajo zaradi našega kvalitetnega dela?
2. Če bomo poskrbeli, da stranka blesti, smo si zagotovili sodelovanje, ki bo dolgotrajno in prineslo nove stranke preko dobrih priporočil.
3. Kombinacija strasti, poguma in trdega dela obetajo dobre rezultate.
4. Ena izmed podpor v Sloveniji, ki jo je vredno kontaktirati, je Klub Poslovnih Angelov Slovenije. S svojo bogato mrežo kontaktov in investitorjev preko start-up klinike pomagajo povezovati mlada podjetja s strokovnjaki iz različnih področji, ki jih lahko podprejo s svojim znanjem, izkušnjami in tudi finančno. Kontakt preko Startup Includer
5. Nikoli ne veš, kdaj srečaš pravo osebo za naslednjo sodelovanje, networking ne bi smel biti grda beseda, ampak način, kako spoznavati možnosti za sodelovanja, predvsem pa, da se medsebojno lahko podpremo, kjer je priložnost, in poskrbimo za kroženje znanja, kjer vsaka stran maksimalno pridobi in kar je tudi vizija Vtisovih druženj.

Se vidimo na naslednjem VTISovem dogodku 🙂