Dobrodošli na spletni strani Društva v tujini izobraženih Slovencev.

Predbožično mreženje VTISovcev v Londonu

Predbožično mreženje VTISovcev v Londonu

15. 12. 2019, ob 17.00 

VTIS_logo_tekst_levo2

London je mesto priložnosti. In zelo pogosto se priložnosti pojavijo, ko spoznamo nove ljudi in ustvarjamo nove mreže. Člani društva VTIS pogosto omenijo, da bi se radi več mrežili, saj imamo v naši lokalni skupnosti veliko talentov, poslovnežev in investitorjev. Zato smo se odločili, da tokrat naredimo dogodek usmerjen v gospodarstvo in bomo večinski del programa namenili zabavnemu in interaktivnemu mreženju, zaključili pa z dvema kratkima zgodbama dveh podjetnikov, ki uspešno delujejo med Britanijo in Slovenijo. Seveda slovenskih ne bo manjkalo, na koncu pa se nazdravimo na zaključek uspešnega leta.

Lepo vabljeni, VTISovci, vasi partnerji, podjetniki, investitorji, ostali Slovenci v Londonu in enostavno vsi ki, vas mreženje zanima.

Dogodek bo potekal v nedeljo, 15. decembra 2019, s pričetkom ob 17.00 uri na naslovu Bellavita Academy, 11c Dock St, Whitechapel, London E1 8JN, United Kingdom.

Informacije o dogodku

Program dogodka
Čas Vsebina
17:00 – 17:30 Sproščeno druženje
17:30 – 17:40 Uvodni pozdrav: Kristi Hodak, članica upravnega odbora Društva VTIS
17:40 – 18:00 ”Networking icebreaker”
18:00 – 18:30 Zgodbi podjetnikov, ki uspešno delujeta med Veliko Britanijo in Slovenije

Iztok Hvala

Luka Topolovec

Branko Drobnak (preko skypa)

18:30 – 20:00 Pogostitev in sproščeno druženje
Več o govorcih

Iztok Hvala je zaključil študij na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, prejel študentsko Plečnikovo nagrado za magistrsko delo in se odpravil iskati nove poklicne izzive v London. Podiplomsko izobraževanje je nadaljeval na UCL Bartlett School of Architecture. Razpon projektov pri katerih je sodeloval seže od enodružinskih hiš ter večjih komercialnih projektov v Londonu pa vse do sedežev multinacionalk v Aziji. Ob tem ohranja tesen stik z domačo Idrijo in poskuša razvijati njene potenciale kot soustanovitelj društva Idrija 2020 ter novo ustanovljenega zavoda ID20. Ta povezuje podjetništvo, marketing in arhitekturo pod eno streho in nudi celostne rešitve na področju dediščine. Iztok poskusa združevati mednarodnost in merilo Londonskega okolja ter senzibilnost domačega kraja skozi različne projekte. Na predavanju bo predstavil pot, ki je pripeljala do nove podjetniške poti v Sloveniji in kako uspešno delovati med VB in Slovenijo.

Luka Topolovec je direktor slovensko-angleške digitalne agencije Equaleyes Solutions. V podjetju se ukvarjajo z razvojem mobilnih in spletnih aplikacij in pogosto za svoje delo prejemajo nagrade. Luka je razpet med poslovnim svetom v Mariboru in Londonu.  Na kratko bo predstavil svojo podjetniško pot in delil praktične nasvete, kako čim enostavneje poslovati med Slovenijo in Anglijo.

Branko Drobnak je izkušen podjetnik in investitor, širši javnosti poznan tudi kot ustanovitelj in direktor investicijske hiše Poteza, ustanovljene leta 1992, ko je bil vlagateljski trg v Sloveniji še v povojih. Njegova izjemna podjetniška pot ga je leta 2008 pripeljala tudi pod sam vrh (8. mesto) najbogatejših Slovencev. Danes kot ustanovitelj in predsednik kluba Poslovnih angelov Slovenije povezuje slovenske startupe z investitorji. Kot poslovni angel aktivno svetuje mladim podjetnikom in investira v startupe, tako kot posameznik, kot tudi v sodelovanju z drugimi poslovnimi angeli. Med njegovimi investicijami sta na primer podjetji Acies Bio in Double Recall. Njegova vizija je pomagati čim več dobrim start up-om do uspešnosti. Med drugim je tudi svetovalec različnim podjetjem (npr. DS Meritve, Datainfo, SparkLPG, Redstart Instrumentation in GlobalCore) in aktiven član startup eko sistema EBAN (European Business Angel Network). Želi si tudi ustanoviti prvi Deep tech VC za države osrednje in vzhodne Evrope, kot so Slovenija, Madžarska, Avstrija itn.

Kraj in datum

Dogodek bo potekal v nedeljo, 15. decembra 2019, s pričetkom ob 17.00 uri na naslovu Bellavita Academy, 11c Dock St, Whitechapel, London E1 8JN, United Kingdom.

Prijavni obrazec

Prijave na dogodek sprejemamo preko spletnega obrazca.

Kontakt za dogodek

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko maila: info@drustvovtis.si.

 

Back to Top
UA-50869387-1