VTIS druženje slovenske skupnosti z deljenjem izkušenj v Španiji

sobota, 23. maj 2020, ob 19:00 uri

Lokalni odbor Društva VTIS v Španiji je prvič letos organiziral druženje, ki je tokrat za spremembo potekalo virtualno preko ZOOM-a. Dogodek je potekal v soboto, 23. maja 2020, ob 19:00 uri. Udeleženci so slišali zanimive izkušnje nekaterih predstavnikov slovenske skupnosti in njihovo karierno pot v Španiji, spoznali delovanje lokalnega odbora, možnosti njihovega sodelovanja ter seveda ostale Slovence, ki tu živijo, ter z njimi poklepetali.

Iz Baskije se nam je tokrat pridružil Nejc Rudel, ki je razkril, kako ga je zborovska glasba odpeljala v Španijo in kako je uspel zgraditi uspešno samostojno podjetniško pot v IT sektorju. Poleg njega se je predstavila tudi Brina Stančič, predstavnica lokalnega odbora društva in doktorska študentka na priznani Universidad Autonoma de Madrid, kjer se v okviru evropskega Marie Curie programa ukvarja z raziskovanjem celičnih terapij za zdravljenje Parkinsonove bolezni. V družbi VTISovk Gale Rogelj in Eve Panjan sta Nejc in Brina z veseljem odgovorila tudi na vprašanja udeležencev.

Dogodek je potekal virtualno v soboto, 23. maja 2020, ob 19:00 uri preko platforme ZOOM (link do dogodka bomo vsem prijavljenim poslali na mail naknadno).

Opis govorcev

Brina Stancic je po končanem dodiplomskem študiju biologije se je Brina odpravila na Švedsko, kjer je opravila dve Erasmus praksi iz področja nevroznanosti. Tam je razvila ljubezen do biomedicine in raziskovanja, hkrati pa je tudi vedela, da ji tujina daje širino, ki je doma ne more pridobiti. Tako se je odločila za dvojni magistrski študij med Nizozemsko in Švedsko iz mednarodnega programa inovativne medicine, tekom katerega je akademsko znanje pridobivala na Švedskem, Nizozemskem, v Nemčiji in Kolumbiji in imela priložnost sodelovati z ljudmi iz vsega sveta. Kljub številnim prednostim Severne Evrope, pa je Brino od nekdaj vleklo v špansko kraljevo prestolnico. Ker se trdo delo izplača, je tako oktobra pričela z delom kot doktorska študentka na Universidad Autonoma de Madrid, kjer se v okviru evropskega Marie Curie programa ukvarja z raziskovanjem celičnih terapij za zdravljenje Parkinsonove bolezni. Kot pravi, je doktorski študij delo, ki terja dnevne vzpone in padce, vendar se le ti v španskem okolju veliko lažje tolerirajo.

Nejc Rudel je Slovenijo za špansko Baskijo že pred več kot dvajsetimi leti zamenjal Nejc Rudel, kamor ga je prinesla ljubezen do zborovske glasbe. V San Sebastianu je nadaljeval svojo programersko kariero, ki jo je pričel v Ljubljani po končanem študiju Matematike na ljubljanski univerzi. Profesionalno pot v Španiji je najprej začrtal pri software podjetju v San Sebastianu, po treh letih pa se je podal na samostojno podjetniško pot. V svojem podjetju nudi svetovanje s področja IT, programiranje, prodajo programske opreme, prevajalstvo, zastopa pa tudi nekaj slovenskih tehnoloških podjetij na španskem trgu. Kot pravi mu dela doslej nikoli ni manjkalo, saj so ljudje v Baskiji odprti, hvaležni in pravzaprav precej podobni Slovencem, tako da se tam počuti (skoraj) kot doma.

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko maila: info@drustvovtis.si.