Dobrodošli na spletni strani Društva v tujini izobraženih Slovencev.

Informacije o študiju v tujini

Spletna stran Društva VTIS podaja med drugim tudi osnovne informacije o študiju in življenju v tujini. Spodaj so predstavljene informacije o izobraževalnih sistemih, načinih poučevanja, financiranju študija in raziskovalnega dela, bivanju, javnem prevozu, kulturi itd. za posamezne države, kamor odhajajo člani in članice Društva VTIS.

V kolikor bi želeli dodati zanimive spletne strani oz. prispevati koristne informacije za člane društva, nas, prosimo, kontaktirajte. Vsi predstavljeni podatki so informativne narave. Za več informacij se obrnite na ustrezne institucije ter preverite njihove uradne spletne strani.

Informacije po državah

Belgija

Osnovne informacije o študiju in življenju v Belgiji so zbrane v spletni brošuri ”Prvi VTIS Belgija”. Brošura je bila nazadnje posodobljena septembra 2018.

Kraljevina Nizozemska

Osnovne informacije o študiju in življenju na Nizozemskem so zbrane v spletni brošuri “Prvi vtis: Nizozemska”. Brošura je bila nazadnje posodobljena 9. februarja 2018.

Več informacij lahko pridobite tudi pri članici Društva VTIS na Nizozemskem Aleksandri Pekošak, Vrije University Medical Center Amsterdam (PhD Student), e-naslov: nizozemska@drustvovtis.si

Nemčija

Osnovne informacije o študiju in življenju v Nemčiji so zbrane v spletni brošuri “Prvi VTIS: Nemčija”.

Več informacij lahko dobite tudi pri članici upravnega odbora Društva VTIS, ki živi v Münchnu, Andreji Bogataj, Max Planck Institut für Sozialrecht und Sozialpolitik (PhD Student), e-naslov: andreja.bogataj@drustvovtis.si.

Velika Britanija

Osnovne informacije o študiju in življenju v Veliki Britaniji so zbrane v spletni brošuri ”Prvi VTIS: Velika Britanija”.

Več informacij lahko dobite tudi pri članici lokalnega odbora Društva VTIS v Veliki Britaniji, ki živi v Londonu, Bojani Selinšek oziroma nam pišete na e-naslov: info@drustvovtis.si.

Združene države Amerike

Informacije v pripravi.

Response (1)

  1. […] Študij v tujini […]

Back to Top
UA-50869387-1