Ideje iz sveta: Kibernetska varnost: kako varni smo?

6. junij 2020, ob 19:00 uri

V času pandemije COVID-19 smo v Društvu VTIS pripravili novo serijo virtualnih predavanj Ideje iz sveta,  z namenom, da delimo znanje, izkušnje in ideje naših članov iz vseh koncev sveta o trenutno najbolj aktualnih temah. Seminarji so odprti za vsakogar. Enostavno prijavite se na dogodek, mi pa vam pošljemo link do Zoom-a. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.

Po odlično obiskanem prvem webinarju, nadaljujemo z naslednjo aktualno temo. V zadnjih mesecih smo skoraj vsi ostali doma in začeli delati od doma, sestankovati preko Zooma, se družiti virtualno, nakupovati samo še preko spleta. Po nekaj tednih so socialne medije preplavila opozorila o vdorih v virtualne sestanke ter zlorabljenih karticah in začeli smo se spraševati, ali smo zaradi povečanega  virtualnega prometa kibernetsko manj varni? Kaj vse je pravzaprav potrebno za zagotavljanje kibernetske varnosti? V soboto, 6. junija 2020, ob 19.00 CEST bodo naši člani, strokovnjaki na področju kibernetske varnosti, Helena Uršič-Vrabec (Privacy & Legal, Palantir Technologies), Kaja Ciglič (Senior Director, Digital Diplomacy, Microsoft) in Miloš Pešič (Head of Information and Cyber Security, Marken), z nami delili svoje znanje in izkušnje.

Dogodek bo potekal virtualno v soboto, 6. junija 2020, ob 19:00 uri preko platforme ZOOM (link do dogodka bomo vsem prijavljenim poslali na mail naknadno). Obvezne prijave!

Govorci

Dr. Helena U. Vrabec je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani, magistrirala na Univerzi Tilburg (Nizozemska) in doktorirala s področja prava varstva podatkov na Univerzi Leiden (Nizozemska). V sklopu doktorskega študija je leto dni delovala v skupini prof. dr. Jacka Balkina (Information Society Project) na Pravni fakulteti Univerze Yale (ZDA). Pred selitvijo v ZDA je bila tri leta zaposlena kot doktorska raziskovalka in predavateljica na Univerzi Leiden. V tem času je med drugim svetovala Evropski Komisiji kot zunanja strokovnjakinja za etiko in varstvo podatkov. Pred tem je bila zaposlena kot svetovalka za zasebnost v podjetju EY v Amsterdamu, kjer je sodelovala z vodilnimi globalnimi podjetji pri implementaciji projektov s področja varstva podatkov in informacijske zasebnosti.  Dr. Vrabec je pogosta govorka na mednarodnih konferencah, gostujoča predavateljica na evropskih univerzah in redno objavlja v priznanih mednarodnih revijah. Je avtorica, soavtorica ali sodelavka pri več kot petdeset prispevkih s področja varstva podatkov, velikega podatkovja in prava EU. Dr. Vrabec je trenutno zaposlena v pravnem oddelku podjetja Palantir Technologies v New Yorku, kjer se osredotoča na področje varstva osebnih podatkov in prava informacijskih tehnologij. Na VTIS-ovem webinarju bo spregovorila o pravnih vidikih kibernetske varnosti, se dotaknila pomena varstva osebnih podatkov in predstavila nekaj razlik na tem področju med ZDA in EU.

Prijave na dogodek preko Eventbrite spletnega obrazca.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko maila: info@drustvovtis.si.