Društvo VTIS prvič na Danskem

Društvo VTIS je s pomočjo Veleposlaništva RS v Kopenhagnu v četrtek, 11. 4. 2019, organiziralo premierni dogodek skandinavskega odbora Društva VTIS na Danskem, z naslovom ‘VTIS Danska 2019: VTIS se predstavi’. Udeležence je nagovoril predstavnik društva VTIS, Anže Švara, uvodnemu delu pa je sledila glasbena točka oboistke Eve Vrtačnik. Mlada virtuozinja je zaigrala dve skladbi Šestih metamorfoz po Ovidu za solo oboo angleškega skladatelja Benjamina Brittna in s tem poskrbela za prijeten začetek srečanja. Svoj študij oziroma delo so nadalje predstavili Aleksandra Gregorič, izredna profesorica na Katedri za strategijo in inovativnost na Copenhagen Business School, Matic Hriberšek, doktorski študent organske kemije na Univerzi v Uppsali na Švedskem ter Eva Vrtačnik, akademska glasbenica, ki zaključuje magistrski študij oboe na Kraljevi danski akademiji za glasbo in Katja Kozjek, doktorska študentka mikrobne ekologije in bioinformatike na Univerzi v švedskem Lundu. Z odličnimi govorci, slovenskimi raziskovalci na Danskem ter bližnji Švedski, smo spregovorili o njihovi profesionalni poti ter kaj jih je pripeljalo na sever Evrope. Na koncu se je v imenu veleposlaništva vsem sodelujočim, udeležencem in organizatorjem zahvalila Nina Krtelj, ekonomska svetovalka na Veleposlaništvu RS v Kopenhagnu. Formalnemu delu dogodka je sledila pogostitev na slovenskem veleposlaništvu, zatem pa neformalno druženje, na katerem nam je Anže Pihler postregel z degustacijo njegovih koktajlov.

Hvala Anže Švara in Matic Hriberšek za odlično organizacijo prvega letošnjega dogodka v Skandinaviji.

Na dogodku so se predstavili Slovenci, ki svojo kariero gradijo na severu Evrope. Udeležence je nagovoril predstavnik društva VTIS Anže Švara, uvodnemu delu pa je sledila glasbena točka oboistke Eve Vrtačnik. Mlada virtuozinja je zaigrala dve skladbi Šestih metamorfoz po Ovidu za solo oboo angleškega skladatelja Benjamina Brittna in s tem poskrbela za prijeten začetek srečanja.

Svoj študij oziroma delo so orisali Aleksandra Gregorič, izredna profesorica na Katedri za strategijo in inovativnost na Copenhagen Business School, Matic Hriberšek, doktorski študent organske kemije na Univerzi v Uppsali na Švedskem, Eva Vrtačnik, akademska glasbenica, ki zaključuje magistrski študij oboe na Kraljevi danski akademiji za glasbo in Katja Kozjek, doktorska študentka mikrobne ekologije in bioinformatike na Univerzi v švedskem Lundu.

V imenu veleposlaništva se je Nina Krtelj, ekonomska svetovalka, zahvalila sodelujočim in predstavnikom društva VTIS za pobudo organizacije dogodka s katerim spodbujamo povezovanje in medsebojno sodelovanje Slovencev.

Predstavitvi gostov in glasbenim točkam je sledil sprejem s slovenskim vinom, kasneje pa neformalno druženje udeležencev v baru Atze Peng, kjer je lastnik Anže Pihler pripravil degustacijo izbranih koktejlov.