Društvo VTIS na Dnevi ARRS 2018: Podpiramo odličnost

V veselje nam je, da je bilo naše društvo povabljeno na dogodek Dan ARRS 2018: Podpiramo odličnost, po častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja, na katerem je članica upravnega odbora Gala Pavlin predstavila delovanje Društva VTIS.

Z dogodkom Dan ARRS 2018, ki je potekal 23.10.2108 v Grand hotelu Union Ljubljana, so govorci, med njimi tudi Gala Pavlin, spomnila, da je znanost pomembna za družbo, saj na dolgi rok pripomore k izboljšanju kakovosti življenja. Prav naložba v znanost kot naložba na dolgi rok je bila ena od osrednjih tem razprave, pri čemer bo imelo bistveno vlogo financiranje vlaganja v znanost iz evropskih sredstev. Ob vprašanjih primarnega financiranje se je pojavilo tudi vprašanje bega možganov, tako v tujino kot v gospodarski sektor. Govorci so se sicer strinjali, da je kroženje raziskovalcev zelo dobrodošlo, a kroženje pomeni tudi ustvarjanje primarnega okolja v Sloveniji, tako za slovenske raziskovalce, ki se vrnejo, kot tuje, ki pridejo v Slovenijo na gostovanje (vir: STAznanost). Kot je v svoji izjavi za javnost poudarila Gala Pavlin, jim v Društvu VTIS pri tem pomagamo tako, da organiziramo številne dogodke v tujini in tudi Sloveniji, ter pomagamo in povezujemo v tujini izobražene Slovence z različnimi ustanovami in gospodarskimi subjekti v Sloveniji.

Novica iz dogodka je dostopna na spletni strani STA.

Izjave govorcev so dostopne na naslednji povezavi (od 2:30 minute naprej).