Društvo VTIS na Dnevi ARRS 2018: Podpiramo odličnost

V veselje nam je, da je bilo naše društvo povabljeno na dogodek Dan ARRS 2018: Podpiramo odličnost, pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Slovenije Boruta Pahorja. Dogodka se je v imenu Društva VTIS udeležila članica upravnega odbora Gala Pavlin ter predstavila delovanje društva.

Z dogodkom Dan ARRS 2018, ki je potekal 23.10.2108 v Grand hotelu Union Ljubljana, so govorci, med njimi tudi Gala Pavlin, spomnila, da je znanost pomembna za družbo, saj na dolgi rok pripomore k izboljšanju kakovosti življenja. Prav naložba v znanost kot naložba na dolgi rok je bila ena od osrednjih tem razprave, pri čemer bo imelo bistveno vlogo financiranje znanosti iz evropskih sredstev. Ob vprašanjih primarnega financiranje se je pojavilo tudi vprašanje bega možganov, tako v tujino kot v gospodarski sektor. Govorci so se sicer strinjali, da je kroženje raziskovalcev zelo dobrodošlo, a kroženje pomeni tudi ustvarjanje primarnega okolja v Sloveniji, tako za slovenske raziskovalce, ki se vrnejo, kot tuje, ki pridejo v Slovenijo na gostovanje (vir: STA znanost). Kot je v svoji izjavi za javnost poudarila Gala Pavlin, jim v Društvu VTIS pri tem pomagamo tako, da organiziramo številne dogodke v tujini in tudi Sloveniji, ter pomagamo in povezujemo v tujini izobražene Slovence z različnimi akademskimi ustanovami in gospodarskimi subjekti v Sloveniji.

Novica iz dogodka je dostopna na spletni strani STA.

Izjave govorcev so dostopne na naslednji povezavi (od 2:30 minute naprej).