Društvo sodelovalo na poslovni konferenci “Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva 2015”

Na pobudo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu se je v torek, 14. aprila 2015 v hotelu Diana v Murski Soboti pričela že sedma poslovna konferenca z nad-naslovom Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva – posvet s slovenskimi podjetniki in poslovnimi ustanovami pretežno z avstrijske Koroške, avstrijske Štajerske, madžarskega Porabja, županij severo-zahodne Hrvaške, pa tudi iz Nemčije, Slovaške in od drugod. Vabljeni so bili predvsem podjetniki pomurske regije, seveda pa je bila izrečena dobrodošlica tudi vsem drugim, saj je številka narasla kar na 90 udeležencev.

Urad kot pobudnik in soorganizator posveta je preko organizacije konference želel predvsem spodbuditi srečevanje in medsebojno komuniciranje med naštetimi gospodarskimi subjekti.

Vabilu k sodelovanju smo se odzvali tudi v Društvu VTIS. Društvo je predstavila članica upravnega odbora Renata Ribežl, ki je poudarila dodano vrednost Slovencev, ki svojo izobrazbo pridobijo v tujini in se po izobraževanju vrnejo nazaj v Slovenijo. Na konferenci se je tako Društvo VTIS povezalo z ostalimi gospodarstveniki, ki so bili zainteresirani za sodelovanje s člani društva iz sosednjih držav, ter hkrati utrdilo dobro sodelovanje z Uradom RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Vir fotografije: Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

Konferenca