VTISi prehoda iz srednje šole na univerzo v tujino

VTISi prehoda iz srednje šole na univerzo v tujini

Ljubljana, 8. 4. 2015

Dogodek “ VTISi prehoda iz srednje šole na univerzo v tujini” je bil namenjen dijakom, ki razmišljajo o študiju v tujini po opravljeni maturi.  Na dogodku so dijaki imeli priložnost za medsebojno spoznavanje in druženje, pridružili pa so se tudi slovenski študentje in alumniji tujih univerz, ki so predstavili svoje izkušnje in podali nekaj nasvetov o študiju in raziskovanju ter življenju v tujini nasploh. Študentje in alumniji so bodočim študentom in raziskovalcem prav tako odgovarjali na morebitna vprašanja.

Srečanje je potekalo v sredo, 8. aprila 2015, ob 15.00 v prostorih Škofijske klasične gimnazije v Zavodu sv. Stanislava (dvorana Matije Tomca), Štula 23, 1210 Ljubljana.

Poleg slovenskih študentov so bili na dogodku prisotni tudi predstavniki Slovenske znanstvene fundacije, Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije in Kariernih centrov Ljubljana, ki so z dijaki delili med drugim tudi nekatere vire informacij glede financiranja in štipendiranja študija.

Galerija dogodka
Več o govorcih

Hana Veler – University of Nottingham (dodiplomski študij)

Tanja Hrovatič – Illinois State University (dodiplomski in podiplomski študij)

Sašo Gorjanc – Aberystwyth University (dodiplomski študij); University of Oxford (podiplomski študij)

Matjaž Leonardis  – University of Oxford (dodiplomski študij)

Sreda, 8. aprila 2015 ob 15. uri, v prostorih Škofijske klasične gimnazije v Zavodu sv. Stanislava (dvorana Matije Tomca), Štula 23, 1210 Ljubljana.

Prijave na dogodek: kliknite tukaj (dogodek je zaključen).

V primeru kakršnihkoli vprašanj je na voljo:

Renata Ribežl (renata.ribezl@drustvovtis.si).

Vir naslovne fotografije: kliknite tukaj.