VTIS Združene države Amerike 2014

VTIS Združene države Amerike

Slovenska znanost v svetu

New York, 15. 11. 2014

Z dogodkom VTIS Združene države Amerike: slovenska znanost v svetu, ki je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, želimo spodbuditi povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih institucijah v ZDA. Srečanje je bilo sestavljeno iz kratkih predstavitev dela Slovenk in Slovencev, ki delujejo na akademskih in raziskovalnih področjih v New Yorku in bližnji okolici.

Dogodek se je odvijal v soboto, 15. novembra 2014, od 16.00 do 18.30 na NYU, Kimmel Center, Suite 406, 60 Washington Square South, New York City, NY 10012.

Vtisi z dogodka

Čas Vsebina
16:00 – 16:05 Uvodni pozdrav: Igor Cesarec, New York Universitypredsednik Društva VTIS
16:05 – 16:20 Predstavitev: Dr. Arne BarucaSacred Heart University
16:20 – 16:35 Predstavitev: Dr. Veronika DolarLong Island University
16:35 – 16:50 Predstavitev: Miha HabičCity University of New York
16:50 – 17:00 Glasbena točka: Žan Tetičkovič
17:00 – 17:15 Predstavitev: Dr. Ana HočevarRockefeller University
17:15 – 17:30 Predstavitev: Dr. Tatjana TrčekNew York University
17:30 – 18:30 Sprejem in mreženje
18:30 – Druženje v neformalnem vzdušju izven prostorov NYU

Več o govorcih

Dr. Arne Baruca
Profesor marketinga na Sacred Heart University

Več informacij na: http://www.sacredheart.edu/academics/johnfwelchcollegeofbusiness/undergraduateprograms/marketing/facultystaff/arnebarucaphd/

Dr. Veronika Dolar
Profesorica ekonomije na Long Island University

Več informacij na: http://www.liu.edu/CWPost/Academics/Faculty/Faculty/D/Veronika-Dolar

Miha Habič
Raziskovalec in doktorski študent matematike na City University of New York

Miha Habič je magistriral iz matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani pod mentorstvom dr. Andreja Bauerja. Od leta 2012 živi v New Yorku, kjer na City University of New York opravlja doktorski študij. Glavni področji njegovega raziskovanja sta študij velikih kardinalov v teoriji množic in teorija izračunljivosti v neskončnem času.

Dr. Ana Hočevar
Podoktorska raziskovalka na področju teoretične nevroznanosti na Rockefeller University

Ana Hočevar je leta 2007 diplomirala iz fizike na Univerzi v Ljubljani in tam nadaljevala tudi z doktorskim študijem, ki ga je zaključila leta 2012. Med doktorskim študijem je kot gostujoča raziskovalka delala na University of Pennsylvania v ZDA. Po doktoratu je prejela štipendijo “Raymond and Beverly Sackler Fellowship” in svoje delo nadaljevala na Rockefeller University. Trenutno je na tej univerzi podoktorska raziskovalka v oddelku “Center for Studies in Physics and Biology”, kjer deluje na področju teoretične nevroznanosti.

Dr. Tatjana Trček
Podoktorska raziskovalka na področju razvojne genetike na New York University

Tatjana Trček je diplomirala iz mikrobiologije na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, magistrirala in doktorirala pa je iz celične biologije na The Albert Einstein College of Medicine. Med doktoratom je razvila mikroskopirne tehnike, ki so omogočile raziskave regulatornih mehanizmov izražanja genov med celično delitvijo, izsledki njenih raziskav pa so bili objavljeni decembra 2011 v reviji Cell. Tatjana je trenutno podoktorska raziskovalka v programu za razvojno genetiko na inštitutu Skirball na New York University, kjer raziskuje kako se vzpostavijo in vzdržujejo spolne izvorne celice v sadnih mušicah. Leta 2012 je prejela nagrado “RNA Society / Scaringe Young Scientist Award”, prav tako pa je prejemnica “HHMI Fellowship for the Jane Coffin Child Memorial Fund”.

Sobota, 15. november, od 16.00 do 18.30

NYU, Kimmel Center, Suite 406

60 Washington Square South, New York City, NY 10012 (zemljevid)

Prijave na dogodek niso več mogoče.

V primeru kakršnihkoli vprašanj je na voljo:

Igor Cesarec (igor.cesarec@drustvovtis.si)