VTIS Nizozemska 2014

VTIS Nizozemska: Slovenska znanost v svetu

Den Haag, 24. 5. 2014

Društvo VTIS v sodelovanju z veleposlaništvom RS na Nizozemskem organizira dogodek “VTIS Nizozemska: SLOVENSKA ZNANOST V SVETU”. Z dogodkom spodbujamo sodelovanje, delitev izkušenj in mreženje slovenskih študentov, raziskovalcev in akademikov na Nizozemskem.

Datum in čas dogodka

24.5.2014 ob 17:00, Scheveningseweg 239, 2584 AA Den Haag

Vtisi z dogodka

Opis dogodka

Dogodek je namenjen povezovanju Slovencev na Nizozemskem. Z dogodkom želimo spodbuditi medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in mreženje slovenskih študentov, akademikov in raziskovalcev, ki živijo in delujejo na nizozemskih izobraževalnih institucijah in v gospodarstvu. Tovrstno spoznavanje bo nato osnova za nadaljnje dogodke na Nizozemskem, predvsem skupne predstavitve nizozemski družbi, gospodarskim družbam, pa tudi povezovanju z matično domovino.

Program srečanja je sestavljen iz dveh delov: kratkim predstavitvam raziskovalnih/drugih aktivnosti govorcev sledi čas za mreženje in neformalno druženje. Srečanje ima torej tudi vsebinski del, saj bomo le tako lahko spodbudili ideje za medsebojno sodelovanje tudi po zaključku tega dogodka.

Čas Vsebina
17:15-17:25 Nagovor veleposlanika RS na Nizozemskem nj. eksc. Roman Kirn
17:25-17:35 Uvodne besede predstavnika Društva VTIS na Nizozemskem (g. Goran Đaković, Twente Universiteit)
17:35-17:45 Varstvo osebnih podatkov v evropskih korporacijah (ga. Helena Uršič, Tilburg Universiteit; Ernst & Young)
17:45-17:55 Ustvarjalnost v (glasbenem) izobraževanju (ga. Maja Matič, CODARTS Rotterdam)
17:55-18:00 Improvizacija na skladbi Dolphin Dance in Stella by Starlight (g. Luka Batista, Conservatorium van Amsterdam)
18:00-18:10 Monetarne politike (asist. prof. Damjan Pfajfar, Tilburg Universiteit)
18:10-18:20 Rafinerije: delovanje in izzivi v Evropi (g. Matija Krajnc, Shell)
18:20-19:00 Mreženje
19:00- Neformalno druženje po dogodku (Beachclub Copacabana)

Osveženo: 20.5.2014

Več o govorcih
Goran Đaković, Twente Universiteit
Goran Đaković zaključuje magistrski študij s področja visokošolskih politik na University of Twente, CHEPS (Center for Higher Education Policies and Studies). Na področju visokošolskega izobraževanja ima šest let delovnih izkušenj, zadnja štiri leta je vodja službe za raziskovanje na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije. V decembru 2013 je sodeloval pri ustanovitvi društva VTIS in je član upravnega odbora. Znanja o visokošolskih trendih v evropskem visokošolskem prostoru dopolnjuje kot član Evropske zveze za institucionalno raziskovanje (EAIR) ter Evropske zveze za mednarodno izobraževanje (EAIE). Več informacij je dostopnih na LinkedIn profilu: kliknite tukaj.
Helena Uršič, Tilburg Universiteit; Ernst&Young
Univerzitetna diplomirana pravnica Helena Uršič zaključuje magistrski študij mednarodnega gospodarskega prava na Univerzi v Tilburgu in je zaposlena v podjetju EY, kjer se ukvarja s problematiko zaščite osebnih podatkov v EU. Področja njenega zanimanja so pravo varstva osebnih podatkov, evropsko pravo, gospodarsko pravo in ekonomska analiza prava.
Maja Matič, CODARTS Rotterdam
Maja Matić je trenutno na dodiplomskem študiju jazz-kompozicije in aranžiranja v Rotterdamu, vzporedno pa končuje magisterij iz kulturologije na Univerzi v Ljubljani, od koder tudi prihaja. Trenutno se ukvarja z raziskovanjem ustvarjalnega procesa in razvijanjem metodologije za poučevanje ustvarjalnosti oz. ustvarjalnega razmišljanja v osnovnih in glasbenih šolah ter za namen inovacij v podjetjih.
Luka Batista, Conservatorium van Amsterdam
Luka Batista je kitarist in skladatelj, trenutno študent dodiplomskega študija jazz kitare na amsterdamskem konservatoriju (Conservatorium van Amsterdam). V teku študija klasične kitare na umetniški gimnaziji v Kopru je med skladanjem odkril zanimanje za sodobno glasbo, iz želje po razvoju improvizacijskih veščin pa se je podal še v jazzovske vode. Kljub različnim pristopom pri izvajanju ali skladanju klasične glasbe in jazza, je njegovo vodilo združevati elemente obeh glasbenih svetov. Za študij na Nizozemskem se je odločil zaradi ene izmed najbolj razvitih jazzovskih scen v Evropi in njene odprtosti do sodobnih načinov ustvarjanja.
dr. Damjan Pfajfar, Tilburg Universiteit
Dr. Damjan Pfajfar je profesor in raziskovalec na Tilburg Universiteit. Primarni področji raziskovanja obsegata področje makroekonomije in monetarne ekonomije. Doktorski študij je zaključil na University of Cambridge v letu 2009. Več informacij je dostopnih tukaj.
Matija Krajnc, Shell
Več o govorcu je dostopno na profilu LinkedIn: kliknite tukaj.

Srečanje bo v den Haagu v soboto, 24.5.2014 ob 17:00 v rezidenci veleposlanika Republike Slovenije na Nizozemskem (Scheveningseweg 239, 2584 AA Den Haag).

Prijave na dogodek zbiramo do 9.5.2014 s prijavnico: kliknite tukaj.

Prijava na dogodek je obvezna.

Udeležba je brezplačna.

Goran Đaković