Notice: Klicanje konstruktorja za WP_Widget v WooSlider_Widget_Attachments je zastarelo od izdaje 4.3.0! Uporabite raje
. in /home/drustvovtissi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3986

Notice: Klicanje konstruktorja za WP_Widget v WooSlider_Widget_Posts je zastarelo od izdaje 4.3.0! Uporabite raje
. in /home/drustvovtissi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3986

Notice: Klicanje konstruktorja za WP_Widget v WooSlider_Widget_Slides je zastarelo od izdaje 4.3.0! Uporabite raje
. in /home/drustvovtissi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3986

Notice: Klicanje konstruktorja za WP_Widget v widget_embed je zastarelo od izdaje 4.3.0! Uporabite raje
. in /home/drustvovtissi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3986

Notice: Klicanje konstruktorja za WP_Widget v widget_facebook je zastarelo od izdaje 4.3.0! Uporabite raje
. in /home/drustvovtissi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3986

Notice: Klicanje konstruktorja za WP_Widget v widget_flickr je zastarelo od izdaje 4.3.0! Uporabite raje
. in /home/drustvovtissi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3986

Notice: Klicanje konstruktorja za WP_Widget v widget_sponsor je zastarelo od izdaje 4.3.0! Uporabite raje
. in /home/drustvovtissi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3986

Notice: Klicanje konstruktorja za WP_Widget v widget_contact je zastarelo od izdaje 4.3.0! Uporabite raje
. in /home/drustvovtissi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3986

Notice: Klicanje konstruktorja za WP_Widget v widget_portfolio je zastarelo od izdaje 4.3.0! Uporabite raje
. in /home/drustvovtissi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3986

Notice: Klicanje konstruktorja za WP_Widget v WP_Nav_Menu_Widget_Desc je zastarelo od izdaje 4.3.0! Uporabite raje
Društvo VTIS – VTIS Boston 2015

VTIS Boston 2015

VTIS Združene države Amerike

Slovensko znanje v svetu

Boston, 11. 4. 2015

Z dogodkom VTIS Združene države Amerike: slovensko znanje v svetu, ki je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih institucijah v ZDA. Srečanje je bilo sestavljeno iz kratkih predstavitev dela Slovenk in Slovencev, ki delujejo na akademskih in raziskovalnih področjih v Bostonu in bližnji okolici.

Dogodek se je odvijal v soboto, 11. aprila 2015, v prostorih Harvard Medical School.

Čas Vsebina
16:00 – 16:05 Uvodni pozdrav: Igor Cesarec, New York University, predsednik Društva VTIS
16:05 – 16:20 Predstavitev: Dr. Andrej Barbič, WilmerHale
16:20 – 16:35 Predstavitev: Nina Beguš, Harvard University
16:35 – 16:50 Predstavitev: Matej Markota, dr. med., Harvard University
16:50 – 17:00 Glasbena točka
17:00 – 17:15 Predstavitev: Prof. Anton Mavretič, Boston University
17:15 – 17:30 Predstavitev: Prof. Lidija Polutnik, Babson College
17:30 – 19:00 Sprejem udeležencev
19:00 – Večerja in druženje udeležencev v neformalnem vzdušju (lokacija bo objavljena naknadno)
Več o govorcih

Dr. Andrej Barbič
Pravnik v podjetju WilmerHale

Biografija je dostopna tukaj.

Nina Beguš
Doktorska študentka na področju primerjalne književnosti na Harvard University

Nina Beguš je doktorska študentka primerjalne književnosti na Univerzi Harvard. Dodiplomski študij primerjalne književnosti in slovenistike je zaključila na Univerzi v Ljubljani. Ukvarja se s književnostmi Svilne ceste in pacifiških otokov, s habsburškim mitom ter proznim (post)modernizmom v ZDA, Srednji Evropi in na Balkanu.

Matej Markota, dr. med.
Raziskovalec na področju psihiatrije na Harvard University

Matej Markota je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Trenutno je zaposlen kot raziskovalec na Oddelku za psihiatrijo na Harvardu in v psihiatrični bolnišnici McLean. Glavno področje njegovega raziskovanja je patofiziologija shizofrenije in drugih psihoz. Za svoje delo je prejel več priznanj, med njimi Livingston nagrado (2012) in Mysell nagrado (2014) s Harvarda ter nagrado Mednarodnega kongresa za raziskovanje shizofrenije (2015).

Prof. Anton Mavretič
Profesor in raziskovalec na področju fizike na Boston University

Biografija je dostopna tukaj.

Prof. Lidija Polutnik
Profesorica ekonomije na Babson College

Lidija Polutnik je profesorica ekonomije in od leta 2005 tudi direktorica oddelka za ekonomijo na Babson College-u. Predava na MBA programu iz področja upravljalne ekonomije, tržne strategije in postavljanja cen.  Njeno raziskovalno delo je osredotočeno na analizo povezav stroškov s potrošniško vrednostjo in na posledice tega razmerja za poslovni uspeh podjetja. Prof. Polutnik je prav tako raziskovala javne finance, predvsem na področju ocene dela javnih inštitucij v tržni ekonomiji.  Njena dela so bila objavljena v večih akademskih revijah in knjigah, kot na primer: The European Accounting Review, Advances in Management Accounting, Journal of Cost Management, Journal of Corporate Accounting and Finance, Industrial Relations Journal in Comparative Economic Studies Journal. Prof. Polutnik redno predava na Executive MBA programu Alma Graduate School na Univerzi v Bologni, Italija, je pa tudi gostujoča profesorica na Univerzi v Gothenburgu, Švedska.

Sobota, 11. april 2015.

Modell Center, Room 100A
Harvard Medical School
210 Longwood Avenue
Boston, MA 02115

Lokacija za druženje po dogodku (od 19. ure dalje): Boston Beer Works, 61 Brookline Ave, Boston, MA 02215.

Prijava na dogodek: kliknite tukaj (dogodek je zaključen).

V primeru kakršnihkoli vprašanj je na voljo:

Igor Cesarec (igor.cesarec@drustvovtis.si)

Vir naslovne fotografije: kliknite tukaj.