Dogodek VTIS München 2018

V torek, 20. 11. 2018, je v prostorih generalnega konzulata v Münchnu potekal tradicionalni dogodek “Slovensko znanje v svetu”, ki je del globalne serije dogodkov društva in že od ustanovitve predstavlja njegov zaščitni znak. Dogodek spodbuja povezovanje, sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih, raziskovalnih ali drugih institucijah po svetu. Z nami so bile znanstvenice:

– dr. Janja Vrzel, ki je predstavila svoje raziskovalno delo in doktorsko disertacijo na temo Študija interakcij med površinsko in podzemno vodo v vodonosnem sistemu Ljubljanskega polja;
– dr. Ana Frelih Larsen je predstavila svoje raziskovalno delo na Ecologic Institute v Berlinu, na področju agro-ekologije, t.j. aplikacije ekoloških konceptov in principov, razumevanje medsebojnih vplivov med rastlinami, živalmi, ljudmi in okoljem v kmetijskih sistemih;
– dr. Mihaela Žigman, programski vodja v projektu diagnostike raka solidnih tumorjev na podlagi krvnega odtisa, merjenega s pomočjo laserske svetlobe.

Glasbeno obogatitev je prispevala Alenka Bogataj, flavtistka, ki po z odliko zaključenem študiju na konservatoriju Royal Academy of Music v Londonu, nadaljuje magistrski študij na Hochschule für Musik und Theater München. Udeležence sta pozdravili generalna konzulka Dragica Urtelj in predsednica našega Društva VTIS Andreja Kržič Bogataj, ki je predstavila društvo, njegove poudarke ter načrte za prihodnje.

Povzeto po novici Generalnega konzulata v Münchnu.